НОВИНИ

Черно море матира Спартак във варненския дуел

"Моряците" се нуждаеха от два гола, за да откажат градския си съперник

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
21:55, 22.09.2024
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Черно море
Снимка:
Слушай новината

Черно море сложи край на своята серия от две поредни равенства в Първа лига и се върна на правия път. Съставът на Илиан Илиев триумфира във варненския дуел, след като отказа Спартак с 2:0 в мач от деветия кръг, който се изигра на стадион "Спартак".

Успехът на "моряците" дойде чрез точни попадения на Мазир Сула и Дуду. Двата отбора сътвориха интересна среща, изпълнена с немалко положения и пред двете врати, но гостите демонстрираха повече аргументи.

"Зелено-белите" продължават да се намират на третото място във временното класиране в шампионата с 18 точки, а "соколите" все още заемат петата позиция с 15. На 28 септември (събота) "моряците" ще домакинстват на ЦСКА, докато два дни по-късно футболистите на Кириакос Георгиу ще имат визита на Септември.

Гостите поставиха ударно начало на мача и поведоха още в 8-та минута. Исмаил Иса се възползва от грешка в наказателното поле на домакините и отне топката, след което Йоан Бауренски го фаулира. Георги Кабаков отсъди дузпа, а ВАР потвърди неговото решение. Впоследствие Мазир Сула се зае с изпълнението и не сбърка.

„Соколите“ имаха с какво да отвърнат в нападение чрез Ахмед Ахмедов, Антонио Вутов и Кристиан Илич, но Пламен Василев бе стабилен на вратата на „моряците“ и запази гола им аванс на голямата почивка.

Черно море потърси втори гол при подновяването на играта и макар че Васил Панайотови и Иса пропуснаха да отбележат, в крайна сметка изпълниха целта си. В 58-та минута Илиев прати топката силно, а то се озова в Едгар Пашеко. Той центрира доста ефектно към Дуду, който не остави шансове на Мартин Величков.

Гостите погледнаха смело към класиката с помощта на Иса и Живко Атанасов, но Величков бе на правилното място в точното време. Впоследствие въпреки възможностите, които се откриха пред Вутов и Ивей Ромееш, "соколите" отново не намериха път към гола. Асен Дончев получи шанс да вкара трети гол в края на мача за "зелено-белите", но ударът му срещна гредата и това бе всичко.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ден без екрани: Стотици деца се забавляваха в Монтана с отборни игри и спортни прояви
Ден без екрани: Стотици деца се забавляваха в Монтана с отборни игри и спортни прояви
Монако излезе на върха във Франция
Монако излезе на върха във Франция