ЧЕЗ: Не се планира спиране на тока в големи части от София на 15 октомври

от БНТ
17:32, 14.10.2021
12432
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
чез планира спиране тока големи части софия октомври
Слушай новината

Във връзка с публикации в медиите за предстоящо изключване на електрозахранването в големи части от София на 15 октомври, петък, от ЧЕЗ Разпределение уточняват, че не се планира масово изключване на електрозахранването в столицата.

Обявената на сайта на дружеството информация в секция „Графици“ не се отнася за целите райони и населени места, а само за малки части от тях. Това е информация, която дружеството редовно оповестява по този начин, допълва ЧЕЗ.

За информация дали конкретен адрес попада в обсега на планираните прекъсвания и продължителността им, както и дали в момента има активно прекъсване, трябва да се въведе клиентски номер на адрес: https://www.cez-rp.bg/bg/prekusvaniya.

В същото време, от другото енергоразпределително дружество - "ЕНЕРГО-ПРО" предупреждават, че не използват скрити или чуждестранни номера за връзка с клиентите. В компанията е постъпил сигнал от Добрич за зачестили случаи на злоупотреба с името на ЕНЕРГО-ПРО. Регистрирани са обаждания към клиенти от хора, които се обаждат от телефон със скрит или чуждестранен номер и се представят за служители на енергийната компания. Като повод за обаждането най-често се използва подвеждаща информация, че електромерът на клиента е разпломбиран.

ЕНЕРГО-ПРО се разграничава от подобни опити за злоупотреба с клиентите и уточнява, че няма практика да използва скрити или чуждестранни номера за връзка с тях. За сигурността на работата им техническа проверка и профилактика на средствата за търговско измерване се извършва регулярно от специалистите на компанията.

В случай на съмнение за недобросъвестност при получаване на обаждане от името на компанията съветът към клиентите е да се свържат за уточнение на денонощния телефон 0700 16161 или да сигнализират до органите на реда.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Баща и син хирурзи от Благоевград изготвиха COVID справочник
Баща и син хирурзи от Благоевград изготвиха COVID справочник
Компенсират работещи от затворени заради ковид бизнеси
Компенсират работещи от затворени заради ковид бизнеси