НОВИНИ

ЧЕЗ: Не се планира спиране на тока в големи части от София на 15 октомври

чез планира спиране тока големи части софия октомври
bnt avatar logo
от БНТ
17:32, 14.10.2021
15420
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Във връзка с публикации в медиите за предстоящо изключване на електрозахранването в големи части от София на 15 октомври, петък, от ЧЕЗ Разпределение уточняват, че не се планира масово изключване на електрозахранването в столицата.

Обявената на сайта на дружеството информация в секция „Графици“ не се отнася за целите райони и населени места, а само за малки части от тях. Това е информация, която дружеството редовно оповестява по този начин, допълва ЧЕЗ.

За информация дали конкретен адрес попада в обсега на планираните прекъсвания и продължителността им, както и дали в момента има активно прекъсване, трябва да се въведе клиентски номер на адрес: https://www.cez-rp.bg/bg/prekusvaniya.

В същото време, от другото енергоразпределително дружество - "ЕНЕРГО-ПРО" предупреждават, че не използват скрити или чуждестранни номера за връзка с клиентите. В компанията е постъпил сигнал от Добрич за зачестили случаи на злоупотреба с името на ЕНЕРГО-ПРО. Регистрирани са обаждания към клиенти от хора, които се обаждат от телефон със скрит или чуждестранен номер и се представят за служители на енергийната компания. Като повод за обаждането най-често се използва подвеждаща информация, че електромерът на клиента е разпломбиран.

ЕНЕРГО-ПРО се разграничава от подобни опити за злоупотреба с клиентите и уточнява, че няма практика да използва скрити или чуждестранни номера за връзка с тях. За сигурността на работата им техническа проверка и профилактика на средствата за търговско измерване се извършва регулярно от специалистите на компанията.

В случай на съмнение за недобросъвестност при получаване на обаждане от името на компанията съветът към клиентите е да се свържат за уточнение на денонощния телефон 0700 16161 или да сигнализират до органите на реда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Баща и син хирурзи от Благоевград изготвиха COVID справочник
Баща и син хирурзи от Благоевград изготвиха COVID справочник
Компенсират работещи от затворени заради ковид бизнеси
Компенсират работещи от затворени заради ковид бизнеси