НОВИНИ

Чикаго ще избира първи в драфта на НХЛ през тази година

нхл резултати
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:32, 09.05.2023
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Чикаго Блекхоукс ще избира под №1 в драфта на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), отреди лотарията преди началото на новия сезон. Според почти единодушно мнение на анализатори, най-перспективният играч е Конър Бедард.

Блекхоукс завършиха сезона с третия най-лош баланс от всички отбори при 26-49-7 и 59 точки, което им даваше 11.5% шанс да избират първи. Анахайм Дъкс бяха с 25.5%, но вместо това отборът получава второто място в драфта. Кълъмбъс Блу Джакетс ще започнат подбора на млади играчи с трета позиция.

Чикаго е имал само още веднъж в историята си правото да избира първи и през 2007 Блекхоукс се спряха на Патрик Кейн. Той изведе отбора до три титли на НХЛ, а през миналия сезон премина в Ню Йорк Рейнджърс.

Бедард е център от Канада и е считан за играч с таланта на Сидни Кросби и Конър Макдейвид. 18-годишният хокеист, роден във Ванкувър, записа 143 точки (71 гола и 72 асистенция) в 57 мача за Реджина Патс в Западната хокейна лига. Той направи още десет гола и десет асистенции в седемте плейофни мача на отбора.

Драфтът на НХЛ за 2023 ще бъде проведен в Нешвил. Първият рунд е насрочен за 28 юни, а останалите шест - за следващия ден.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин: Срещу нашата родина отново се води война
Путин: Срещу нашата родина отново се води война
Мария от "Мери бойс бенд" с първи солов албум
Мария от "Мери бойс бенд" с първи солов албум