НОВИНИ

Циципас с труден успех в Маями

циципас труден успех маями
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:05, 28.03.2023 (обновена)
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Стефанос Циципас се класира за четвъртия кръг на турнира по тенис на твърди кортове от сериите "Мастърс" в Маями (САЩ) с награден фонд от 8,8 милиона долара. Поставеният под номер две в схемата представител на Гърция победи трудно с 6:3, 4:6, 6:4 Кристиан Гарин за малко повече от два часа.

Циципас, който заема трета позиция в световната ранглиста, направи решителен пробив за 5:3 в първата част, след което сервира успешно и поведе в резултата.

Чилийският тенисист се върна в двубоя, след като спечели подаването на фаворита в десетия гейм на втория сет.

24-годишният Стефанос Циципас, който достигна до финала на Откритото първенство на Австралия по-рано през сезона, не допусна изненада и проби своя противник за 5:4, след което се възползва от първия си мачбол.

Гръцкият тенисист направи 30 печеливши удара и достигна до четвъртия кръг в Маями за четвърта поредна година. Следващият противник на Циципас във Флорида ще бъде Карен Хачанов. Поставеният под номер 14 в схемата руснак елиминира Иржи Лехецка от Чехия след 6:2, 6:4.

Няколко от поставените тенисисти отпаднаха тази нощ. Загуби записаха Феликс Оже-Алиасим (номер 5 в схемата), Хуберт Хуркач (8) и Франсис Тиафо (12). Днес предстои да се изиграят всички осем осминафинала, като най-интересните сред тях са Яник Синер - Андрей Рубльов, Тейлър Фриц - Холгер Руне и Карлос Алкарас - Томи Пол.

При жените фаворитките продължават напред след победи на Арина Сабаленка, Джесика Пегула (3) и Елена Рибакина (10). Рибакина, която е в серия от 11 поредни победи, след като миналата седмица спечели титлата в Индиан Уелс, ще срещне италианката Мартина Тревизан в четвъртфиналите. Шампионката от Аустрелиън Оупън Арина Сабаленка разби Барбора Крейчикова с 6-3, 6-2 и ще играе с румънката Сорана Кърстеа, докато за Пегула предстои сблъсък с Анастасия Потапова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франция, Австрия и Сърбия с пълен актив от точки след мачовете от втория кръг
Франция, Австрия и Сърбия с пълен актив от точки след мачовете от втория кръг
Испания гостува на Шотландия с мисъл за нова победа в група А
Испания гостува на Шотландия с мисъл за нова победа в група А