НОВИНИ

ЦСКА: Христо Стоичков остава акционер в клуба с дял от 20%, премахването му никога не е било на дневен ред

цска христо стоичков остава акционер клуба дял премахването никога било дневен ред
bnt avatar logo
от БНТ
19:00, 08.03.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

ПФК ЦСКА внесе яснота по казуса с акциите на Христо Стоичков, след като по-рано днес се появиха информации, че легендарният футболист вече не е сред акционерите в клуба.

"Червените" уточниха, че Стоичков ще продължи да притежава 20% от акциите на ЦСКА, но тъй като в момента тече преструктуриране в клуба окончателните промени "ще излязат в Търговския регистър на по-късен етап".

Припомняме ви, че в рамките на днешния ден се появиха информации, че от 2 март едноличен собственик на "армейците" е фирмата "Спорт Инвестмънт", която на свой ред собственост на "Фонд спорт" и "Литекс" АД, които притежават по 50% от акциите на "Червения клуб".

От ЦСКА обаче побързаха да опровергаят фактът, че Христо Стоичков вече не е сред акционерите и допълниха, че негово премахване "никога не е било на дневен ред".

Ето го и цялото съобщение от ЦСКА:

"Във връзка със спекулативните новини в спортните издания бихме искали да внесем яснота: Христо Стоичков остава акционер в клуба с дял от 20%. Както изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов ясно обясни по време на последната ни пресконференция – в момента тече преструктуриране на клуба, а собствеността ще бъде разделена по следния начин: 40% - 40% - 20%. Заради въпросното преструктуриране, окончателните промени ще излязат в търговския регистър на по-късен етап. Никога на дневен ред не е било премахването на най-голямата легенда на ЦСКА в лицето на Христо Стоичков от акционерите на клуба.

А във връзка с всички „бомбастични“ заглавия, бихме искали да припомним част от публикацията ни от 07.02.23 г.:

Бихме искали да ви призовем да не вярвате сляпо на всяка информация, която се появи в публичното пространство, а да разчитате на официалните канали на клуба. Ръководството предприема всички възможни мерки, за да осъществи най-важните за ЦСКА цели. Призоваваме и журналистите за повече отговорност при боравенето с информация и цитирането на източници. Вярваме, че уважението към собствената ви професия и самите вас го изисква"

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оборудват секциите с таблети или мобилни телефони за изборите
Оборудват секциите с таблети или мобилни телефони за изборите
Демерджиев за случая с Велико Желев: Прокуратурата е длъжна да разследва всички причини за този побой
Демерджиев за случая с Велико Желев: Прокуратурата е длъжна да разследва всички причини за този побой