НОВИНИ

ЦСКА обърна Нефтохимик в Бургас и се класира за полуфиналите в НВЛ

цска обърна нефтохимик бургас класира полуфиналите нвл
Снимка: Национална волейболна лига, Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
20:09, 12.04.2023
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на ЦСКА е на победа от участие във финалите на волейболното първенство. "Армейците" проспаха първия гейм, но спечелиха с 3:1 (12:25, 25:23, 25:20, 25:15) и втория си мач от полуфиналната серия срещу Нефтохимик в Бургас.

Така те изцяло неутрализираха домакинското предимство на бургазлии и могат да сложат край на серията още в събота, когато приемат вицешампионите в зала „Христо Ботев“ в столицата.

В първата част тимът на Атанас Петров се възползва от видимата психическа умора, която личеше от състава на Сашо Попов. Домакините рискуваха на начален удар, а играта на ЦСКА не спореше в началните минути, което позволи на Нефтохимик скоростно да ликува при 25:12.

Във втория гейм "червените" показаха коренно различно лице. Двата отбора се захапаха здраво, като редуваха смяна на предимството. Домакините се виждаха като победители, когато дръпнаха с 20:17, но бяха изненадани от сервиса на влезлия от пейката Делчо Раев. Разпределителят разстрои посрещането на бургазлии и изведе ЦСКА до страхотна серия за 22:20. Последваха тежки разигравания, при които Нефтохимик бе близо да измъкне гейма, но атака в аут на Трухчев сложи точка на спора за 25:23 за "червените".

"Армейците" влязоха с много по-високо самочувствие и увереност в третата част. Те заиграха освободено, без напрежение и с подобрено представяне в защита, което им донесе успех. ЦСКА дръпна рано с 4 точки и макар да бе застигнат при 17:17, продължи да показва спокойствие, докато от другата страна на мрежата бургазлии допускаха твърде много грешки и се стигна до логичното 25:20 за гостите.

В четвъртата част умората също започна да личи, а напрежението се покачи. При 7:6 за червените съдиите Александър Виналиев и Борислав Йорданов също решиха да влязат в кадър. Видима провокация от Аксел Трухчев и удар срещу Иван Михал предизвика кратко меле, а реферите решиха да минат по Соломоновски с червени картони за „инерционно действие“ на французина и на Сашо Попов за гневната му, но напълно справедлива реакция. Прекъсването и суматохата не повлияха на устрема на ЦСКА, който продължи да стои по-стабилно при мрежата, а отлична серия на Симеон Александров от начален удар от 5 поредни точки даде аванс на армейците при 17:9, с което бе сложена и поантата на спора.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сдружението "Левски на левскарите" скочи на Сираков: Фестивал на лъжите
Сдружението "Левски на левскарите" скочи на Сираков: Фестивал на лъжите
Индия вече е държавата с най-голямо население в света
Индия вече е държавата с най-голямо население в света