НОВИНИ

ЦСКА посреща ЦСКА 1948 на "Армията", Локомотив Пловдив ще си връща върха срещу Етър

капитанът юрген матей поднови тренировки цска
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:08, 17.09.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Два мача от 9-ия кръг на Първа лига ще се изиграят в неделя, 17 септември. В Деня на София Етър приема Локомотив Пловдив на стадион "Ивайло" във Велико Търново в 17:45 часа, а вечерта е гвоздеят на програмата на кръга - ЦСКА е домакин на ЦСКА 1948 на "Българска армия" Сблъсъкът е с начален час 20:15.

Двата отбора са разделени от една точка в класирането, като ЦСКА 1948 е 6-и с 13 пункта от 6 мача, докато ЦСКА е с 12 от 7 срещи. И двата тима са с по няколко отложени двубоя заради ангажиментите си в Европа, които приключиха рано-рано с отпадания във втория предварителен кръг на Лигата на конференциите. ЦСКА се поокопити след трудното начало на под ръководството на завърналия се Нестор Ел Маестро, като записа 2 победи и равенство в последните 3 кръга за първенство. Тимът ще се опита да надвие предстоящия съперник, който го спъна в битката за титлата в края на миналия сезон, като мачът на "Армията" завърши при равенство 1:1, а Иван Турицов пропусна дузпа в самия край. ЦСКА 1948 от своя страна взе и двете си срещи при новия наставник Николай Панайотов срещу Етър и Славия, като специалистът заяви, че отборът му по нищо не отстъпва на своите домакини в неделя.

По-рано през деня, Локомотив Пловдив ще търси завръщане на първо място в подреждането, след като бе изместен от върха от Черно море след победата на "моряците" над Берое с 2:0. Играчите на Александър Томаш са в страхотна форма от началото на сезона, като постигнаха седем поредни успеха след равенството с Ботев в градското дерби на старта на кампанията. Етър от своя страна е на предпоследна позиция с едва 4 пункта, но в минали кръг записа първа победа след завръщането си в елита, печелейки визитата на Локомотив София с 3:1.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Товарни кораби пристигнаха в Украйна по нов коридор през Черно море
Товарни кораби пристигнаха в Украйна по нов коридор през Черно море
Остава твърдото решение на зърнопроизводителите да излязат на протест
Остава твърдото решение на зърнопроизводителите да излязат на протест