НОВИНИ

ЦСКА се включи в инициативата "Едно дете чака магия. Стани магьосник – подари му книга“

цска включи инициативата едно дете чака магия стани магьосник ndash подари книгаldquo
Снимка: ПФК ЦСКА
bnt avatar logo
от БНТ
15:25, 20.12.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на ЦСКА се включи в инициативата „Едно дете чака магия. Стани магьосник – подари му книга“, като футболисти от първия отбор на "червените" изпратиха десетки четива на деца от всякакви възрасти в цялата страна.

Кампанията се организира от Националната мрежа за децата и има за цел да зарадва дечица от цяла България, като им подари мечтаната книга, която те не могат да си позволят.

На своята страница във Фейсбук от ПФК ЦСКА обявиха, че причината да се включат в инициативата е "вярата, че образованието и спортът трябва да вървят ръка за ръка".

Ето какво още написаха "армейците":

"Да зарадваме дете за Коледа – едно от най-хубавите чувства. С тази цел футболистите от първия отбор се включиха в кампанията „Едно дете чака магия. Стани магьосник – подари му книга“.

Оказва се, че стотици малчугани в България мечтаят за определена книга, която не могат да си позволят. Водени от вярата, че образованието и спортът трябва да вървят ръка за ръка и продължавайки политиката си да обръщаме специално внимание на децата, тази година една от благотворителните инициативи, в които избрахме да се включим, е кампанията на Националната мрежа за децата. Изпратихме десетки четива до дечица от всякакви възрасти в цялата страна. Макар и помощта да е просто капка в морето на техните големи нужди, се надяваме поне с малко да сме допринесли за един по-красив и магичен празник"

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карло Анчелоти: Няма да бързаме с трансферите
Карло Анчелоти: Няма да бързаме с трансферите
Денков за промените в Конституцията: Спекулациите, че решенията са взети от тесен кръг от хора, не съответства на действителността
Денков за промените в Конституцията: Спекулациите, че решенията са взети от тесен кръг от хора, не съответства на действителността