НОВИНИ

ЦСКА София се справи със Славия в снежния ад

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:48, 14.02.2021
Чете се за: 00:52 мин.
Футбол
цска софия справи славия снежния

"Червените" спечелиха първия си двубой от пролетния полусезон, след като в дербито на 17-ия кръг на Първа лига надиграха като гост в квартал Овча Купел съставът на Славия с 1:0.

Срещата между двата отбора се игра под обилен снеговалеж над стадион „Славия“, като преди първия съдийски сигнал и по време на двубоя домакините очертаха линиите, за да може мач в крайна сметка да има.

Домакините, които загубиха всичките си контроли по време на зимната пауза, започнаха много мотивирано и на два пъти бяха много близко до попадението. Първо, удар на Радослав Кирилов намери страничния стълб, а по-късно опит на Георги Вълчев с глава пък се отби от напречната греда.

"Червените" обаче бяха отборът, който първи стигна до гол, след като в 17-та минута Брадли Мазику намери Али Соу в наказателното поле между двама футболисти на домакините, а гамбийския нападател преодоля технично младия страж на „белите“ Светослав Вуцов за 1:0.

Към края на срещата, "белите" опитаха да стигнат до точката, но техните атаки така и не се увенчаха с успех, а в края се наложи техния вратар Вуцов да отразява изстрел на Джером Синклер.

В крайна сметка футболистите на Бруно Акрапович се поздравиха с ценен успех в първия кръг от подновяването на родния шампионат и вече са на само три точки от лидера Лудогорец, който ще приеме днес Етър в дебюта на Валдас Дамбраускас в Първа Лига.

Славия, от своя страна, остава предпоследен с актив от 12 точки, а в следващия кръг „белите“ ще гостуват на Берое, докато „армейците“ приемат Черно море.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Страхотен Григор Димитров разби Тийм и е на 1/4 финал на Australian Open
Страхотен Григор Димитров разби Тийм и е на 1/4 финал на Australian Open
Борисов: От 1 март отваряме ресторантите
Борисов: От 1 март отваряме ресторантите