НОВИНИ

ЦСКА-София ще търси реванш от Ботев (Пд) за Купата

bnt avatar logo
от Калоян Николов
13:23, 10.06.2020
Чете се за: 01:23 мин.
Български футбол
цска софия търси реванш ботев купата

Страстите свързани с Купата на България продължават и днес!

Тази вечер от 21 ч. на „Футболен комплекс Ботев 1912“ в Коматево отборът на Ботев (Пловдив) посреща ЦСКА-София в първи двубой от втория полуфинал за Купата на България.

Двубоят в Коматево е от изключителна важност и за двата тима, тъй като Купата на страната остава единственият възможен трофей за спечелване през настоящия сезон, имайки предвид, че Лудогорец на практика си капарира деветата поредна шампионска титла.

Любопитен факт е, че двата отбора се срещнаха в същата фаза на миналогодишното издание на турнира, когато след много драма и общ резултат 6:5 в полза на „жълто-черните“, Ботев се класира за финала на надпреварата.

За разлика от силните си изяви през миналогодишния футболен сезон, в момента Ботев (Пд) се намира далеч от оптималната си форма и изпитва затруднения дори, когато играе срещу по-непретенциозни отбори като този на Ботев (Враца).

Именно врачани победиха „жълто-черните“ като гости в последния кръг на efbet Лига преди седмица и разклатиха самочувствието на Ботев преди предстоящите им двубои с ЦСКА за Купата.

Също така, „канарчетата“ са доказан турнирен боец, като за последните четири сезона се класираха два пъти за полуфиналите на надпреварата (през 2020 и 2019 г.) и спечелиха трофея през 2017 г. след победа над Лудогорец във финала.

Футболистите на Ферарио Спасов имат и още една причина да вярват в успеха от предстоящите турнирни мачове с ЦСКА-София, тъй като „жълто-черните“ съумяха да отстранят „армейците“ миналия сезон въпреки солидната съдийска подкрепа в полза на столичани.

От друга страна, отборът на ЦСКА-София ще е пределно мотивиран да се класира за финала на надпреварата, като вземе реванш от Ботев заради миналогодишното болезнено отстраняване.

Запоследно „червените“ играха финал за Купата на България през 2016 г., когато надиграха Монтана с 1:0 и респективно спечелиха трофея.

Оттогава насам, „армейците“ така и не успяват да намерят разковничето на успеха, като през 2018 и 2019 г. бяха отстранени от „Левски“ и Ботев (Пд) в подножието на финала.

Футболистите на Милош Крушчич са с приповдигнато самочувствие след двете поредни шампионатни победи над Берое на „Армията“ и над Витоша (Бистрица) като гости и със сигурност ще направят всичко възможно убедителните резултати да продължат и занапред.

Кой ще вземе предимство в сблъсъка между Ботев (Пд) и ЦСКА-София за Купата на България? Предстои да разберем тази вечер точно в 21 ч.!

Реваншът ще е след две седмици в София на стадион "Българска армия".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кметът на Нова Загора: Ще дезинфекцираме целия град
Кметът на Нова Загора: Ще дезинфекцираме целия град
72% от българите: Заплахата от коронавирус у нас е под контрол!
72% от българите: Заплахата от коронавирус у нас е под контрол!