НОВИНИ

Цветана Пиронкова се доближи на крачка от основната схема на "Australian Open"

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:15, 12.01.2021
Чете се за: 00:53 мин.
Тенис
цветана пиронкова доближи крачка основната схема australian open 2021

Първата ракета на България при дамите спечели мача си от втория кръг на квалификациите срещу корейката На-Лае Хан с 6:0, 3:6, 6:1 за 2 часа и 11 минути и по този начин е само на една победа от класирането си за Откритото първенство на Австралия по тенис.

Срещата можеше да приключи далеч по-рано в полза на нашето момиче, но за съжаление във втория сет непредизвиканите грешки от ракетата на Пиронкова зачестиха и това върна корейката в мача.

Иначе двубоят започна повече от перфектно за пловдивчанката, която на бърза ръка спечели първия сет с 6:0, въпреки че Хан отрази общо шест възможности за пробив и имаше всички шансове да запише поне гейм.

За жалост във втория сет Цвети продължи да има трудности с реализирането на пробиви и това позволи на корейката да нанесе своя удар в четвъртия гейм, печелейки подаването на българката.

Пиронкова все пак върна пробива, за да намали на 3:4, но в осмия гейм отново загуби подаването си и този път това се оказа фатално, защото в деветата част Хан затвори сета след 6:3.

За щастие Цвети се стабилизира и взе ранен аванс от 4:0 в решителния сет, реализирайки два пробива. Двете си размениха по още един брейк и така пловдивчанката сервираше за мача при 5:1 в своя полза.

Хан се бори със зъби и нокти, за да остане в двубоя, но в край на сметка при петата си възможност Цветана Пиронкова затвори срещата и вече гледа към решителната битка за влизане в основната схема на Australian Open.

Там нейна съперничка ще бъде победителката в срещата между Маргарита Гаспарян (Русия) и Мариам Болквадзе (Грузия).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Улиците и къщите в Петърч продължват да са под вода
Улиците и къщите в Петърч продължват да са под вода
Лионел Меси е най-добрият плеймейкър на десетилетието
Лионел Меси е най-добрият плеймейкър на десетилетието