НОВИНИ

Цвети Пиронкова излиза за място в основната схема на Уимбълдън днес

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:34, 25.06.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
цвети пиронкова излиза основната схема уимбълдън
Слушай новината

Първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова е само на още един успех от място в основната схема на най-стария тенис турнир - Уимбълдън.

33-годишната пловдивчанка е устремена към 13-то си участие на кортовете на All England Club, а последното препятствие пред нея се казва Ана Конюх.

Двубоят ще противопостави две поставени тенисистки, като Цвети е №8 в схемата на квалификациите, докато Конюх №23.

Решителният сблъсък за място в основната схема ще открие програмата на корт №6 в Роухемптън и ще започне в 13 часа българско време.

В исторически план Пиронкова до момента не е играла никога срещу Конюх, която определено се чувства доста добре на тревни кортове.

Единствената титла на хърватката е именно на тази настилка и дойде през 2015 година в Нотингам. На Уимбълдън пък 23-годишната Конюх има достигане до 4-ти кръг през 2017 година.

Цвети обаче също има своите бляскави моменти на трева, като, разбира се най-големият и успех си остава 1/2 финала на All England Club през 2010 година.

По-късно днес предстои и жребият за основната схема, където България има един сигурен представител в лицето на Григор Димитров, който ще бъде поставен под №18 при мъжете.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Израел връща маските на закрито
Израел връща маските на закрито
Откриха над 900 археологически находки по трасето на пътя Видин - Ружинци
Откриха над 900 археологически находки по трасето на пътя Видин - Ружинци