НОВИНИ

Даниил Медведев: Джокович винаги е по-добър от последния път, в който си го срещнал

даниил медведев джокович винаги добър последния път срещнал
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
12:50, 09.09.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Руският тенисист Даниил Медведев заяви, че ще трябва да бъде най-добрата версия на самия себе си, ако иска да победи Новак Джокович в спора за трофея на тазгодишния US Open.

Двамата достигнаха до последния мач в Ню Йорк през тази година след победи в полуфиналите съответно срещу Карлос Алкарас и Бен Шелтън и така направиха възможно повторението на финала от 2021-а година, когато Медведев срази Джокович.

27-годишният московчанин обаче бе категоричен, че в неделя ще излезе с нагласата, че срещу него ще излезе 10 пъти по-добър тенисист в сравнение с онзи, когото той надигра преди две години.

"Джокович винаги е по-добър от последния път, в който си го срещнал. Ще дам пример - победих го на финала в САЩ, след което той ме надви в Париж в убийствен мач. Кaрлос го победи в Лондон и той моментално му го върна в Синсинати. Новак ще предложи най-доброто от себе си в неделя и аз съм длъжен да бъда най-добрата ми версия, ако искам да го бия", започна Медведев.

"Новак никога не е същият играч като в мач, в който си го победил. Просто психиката му е различна от всички останали. Ще изляза на корта с мисълта, че той е десет пъти по-добър играч от онзи, който срещнах на финала преди две години. За да го бия, трябва и аз да бъда десет пъти по-добър", добави бившият №1 в света, за когото това ще бъде общо пети финал в турнирите от Големия шлем.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево и все по-топло време до средата на новата седмица
Слънчево и все по-топло време до средата на новата седмица
Жертвите на бедствието: Поклонение в Бургас пред загиналата съдийка и нейната дъщеря
Жертвите на бедствието: Поклонение в Бургас пред загиналата съдийка и нейната дъщеря