НОВИНИ

Даниил Медведев направи страхотен обрат за полуфинал в Мелбърн

Даниил Медведев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:43, 26.01.2022
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Даниил Медведев победи Феликс Оже-Алиасим, за да се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис, като успя да навакса изоставане от два сета.

Изключително атрактивен мач изиграха двамата състезатели, прекарвайки на корта в Мелбърн 4.38 часа.

Руският тенисист се наложи над Феликс Оже-Алиасим с 6:7 (4:7), 3:6, 7:6 (7:2), 7:5, 6:4. Втората ракета на света обърна мача, след като изоставаше с 0:2 части. В третия сет Даниил Медведев успя да спечели в тайбрека, като след това сътвори пълен обрат.

Четвъртата част беше много равностойна, като при резултат 4:5 Медведев отрази един мачбол със силен първи сервис, след което взе три поредни гейма и вкара двубоя в решаващ пети сет. В него руснакът стигна до ранен пробив и след това удържа преднината си, за да затвори мача.

Феликс Оже-Алиасим получи медицинска помощ в заключителния сет. Той се възползва от услугите на лекар, на когото посочи глезена на десния си крак.

За място на финала руснакът ще премери сили с гърка Стефанос Циципас, който победи италианеца Яник Синер (6:3, 6:4, 6:2). Двубоят ще се проведе на 28 януари (петък).

„Това, което ми мина през главата в трудния момент, независимо дали ще се хареса на публиката, беше какво щеше да направи Новак Джокович. Температурата се променя доста. Затварянето на покрива ми помогна също. Полуфинал в турнир от Големия шлем... Ще дам всичко от себе си и ще направя задачата на противника си трудна, дори и да не съм в най-добрата си форма. Стефанос Циципас е труден съперник. Надявам се да сервирам добре и да покажа най-добрия си тенис“, сподели Даниил Медведев след успеха.

Миналата година руснакът достигна до финала на Australian Open, където загуби от Новак Джокович. Сърбинът не участва тази година в турнира заради скандала с отнетата му виза.

С успеха над Феликс Оже-Алиасим Медведев спечели 12-та поредна победа в турнирите от Големия шлем.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лавров: Столтенберг е изгубил връзка с реалността
Лавров: Столтенберг е изгубил връзка с реалността
Шиникова стартира с победа на турнир в Тунис
Шиникова стартира с победа на турнир в Тунис