НОВИНИ

Данило Дончич: Локомотив София ще се стреми за средата на таблицата

Старши треньорът на "железничарите" твърди, че място за Лигата на конференциите ще е голям успех

Данило Дончич
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
14:33, 30.11.2023
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Локомотив София Данило Дончич говори на пресконференция, където посочи целите, които може да гони водения от него отбор.

Наставникът е доволен от адаптацията в клуба, след като замени Стойчо Стоев.

„Винаги е трудно за един треньор, когато поеме отбора в средата на първенството, много неща вече са направени. Може би аз щях да ги направя по друг начин. Радвам се, че от началото на септември нещата много бързо станаха по-позитивни. Мисля, че успях много бързо да анализирам нашите футболисти и качествата им. Изиграхме може би 2 мача на слабо ниво", сподели той.

Бившият футболист на столичния клуб се надява клубът да завърши в по-предните позиции в класирането.

"Като цели никой не ми е давал. Само да взимаме точки и да се опитаме да вдигнем отбора на по-високо ниво. Със сигурност с добра подготовка и още 1-2 попълнения ще направим добри резултати и ще се стремим за средата на таблицата, което е реалност в този момент, както и първото място в тази група и място за Лига на конференциите, което ще е голям успех“, заяви Данило Дончич.

Данило Дончич призна, че в клуба още не са мислили за селекцията през зимния трансферен прозорец.

„Откакто аз съм треньор взехме двама футболисти и благодаря на ръководството и собственика, че успяхме да направим тези трансфери. Те бързо се съединиха с другите момчета и вече показват, че можем да разчитаме на тях. За зимната подготовка - нека първо завършим тези два мача с Пирин и Арда и след това ще седнем и ще мислим върху селекцията“ допълни Дончич.

Неговият възпитаник Димитър Митков спечели наградата за най-добър играч в изминалия 18-и кръг на Първа лига. Той отбеляза две попадения срещу Левски (2:2) при домакинството на „железничарите“.

„Искам да благодаря на моите съотборници и треньорският щаб, надявам се наградата да е една от многото занапред. Откакто Дончич е начело на клуба, успя да повдигне духа на отбора. При дузпите на всеки се случва да изпусне, в последно време не ми се е случвало. Играем по-сигурно, понякога създаваме по-малко положения и затова мисля, че трябва да сме по-концентрирани и да си ги реализираме. Можехме да вземем и три точки, но със сигурност настроението ще е по-добро след мача с Левски“, добави нападателят.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Илиев награди медалистите от световните първенства по кикбокс и самбо
Димитър Илиев награди медалистите от световните първенства по кикбокс и самбо
ЕК за самолета на Лавров: Държавите не са длъжни да съгласуват с нас разрешенията за прелитане
ЕК за самолета на Лавров: Държавите не са длъжни да съгласуват с нас разрешенията за прелитане