НОВИНИ

Деца от 8 СУ "Васил Левски" в София тренираха волейбол с БФВ и ВАСК

деца васил левски софия тренираха волейбол бфв васк
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БФВ
18:08, 21.11.2023
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Като дългоочаквано спортно събитие определи ръководството на 8 СУ "Васил Левски" в София гостуването на програмата "С волейбол на училище", осъществявана от Българска федерация волейбол под егидата на Европейската конфедерация по волейбол (CEV).

Деца от 5-ти клас на училището в квартал Мусагеница взеха участие в демонстративна тренировка, проведена на 21 ноември. Малчуганите получиха ценни уроци от треньорите Светлозар Иванов и Антон Василиев, които са част от школата на Волейболна академия Стойчев-Казийски (ВАСК) и под зоркия поглед на волейболните легенди и бивши капитани на националния отбор за мъже Евгени Иванов и Николай Иванов.

Ентусиазмът бързо завладя учениците от 8 СУ и в продължение на един час те щастливо се наслаждаваха на различните упражнения и задачи, които им бяха поставяни в уютния и топъл физкултурен салон. Децата бяха разделените на четири отбора – по два при момичетата и два при момчетата, и всеки имаше равни възможности да се изяви и да впечатли.

Петокласникът Кристиян се справи отлично в ролята на водещ на официалната церемония, на която присъстваха и Ани Тодорова – началник отдел "Образование, социални дейности, култура и спорт" към Район "Студентски", Ваня Кастрева – началник на Регионално управление на образованието - София-град и Мартина Карагьозова – заместник председател на ВА Стойчев-Казийски.

"Благодаря на нашите гости за присъствието днес и за прекрасната инициатива! Вратите на 8-мо училище "Васил Левски" са винаги отворени за вас и вашите прекрасни проекти! Успех!", обърна се в своето слово Кристина Касабова, заместник директор на 8 СУ, в което учат над 800 деца.

От страна на Българска федерация волейбол присъстваха Евгени Иванов, Николай Иванов и Адриана Маринкова, които са част от Комисията "Детско-юношески волейбол".

"За нас като федерация е много важно и сме много щастливи, че можем да бъдем партньори по този проект. Вие сте част от един мащабен европейски проект, който има за цел да ви запознае с волейболната игра, да видите колко е красива, колко е приятна и на колко много неща ще ви научи. С треньорите играйте, учете, забавлявайте се!", посочи Евгени Иванов, председател на Комисията ДЮВ.

Като част от проекта БФВ дари на 8 СУ "Васил Левски" пособия, които да помогнат за практикуването на волейбола в училище.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК одобри промени в Плана за възстановяване и устойчивост на България
ЕК одобри промени в Плана за възстановяване и устойчивост на България
В Пазарджишко: Заснеха водач да шофира със 132 км/ч при ограничение 50 км/ч
В Пазарджишко: Заснеха водач да шофира със 132 км/ч при ограничение 50 км/ч