НОВИНИ

Деймиън Лилард отбеляза 41 точки за успеха на Милуоки Бъкс над Лос Анджелис Клипърс

Всичко по-интересно от снощните мачове в НБА

Деймиън Лилард Норман Поуъл Милуоки Бъкс Лос Анджелис Клипърс
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:22, 05.03.2024
Чете се за: 04:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Деймиън Лилард отбеляза 41 точки за успеха на Милуоки Бъкс със 113:106 над Клипърс в първенството на Националната баскетболна асоциация. С този успех Милуоки има вече 41 победи и е на 2-о място в цялата Източна конференция. Победата е шеста подред за Бъкс.

Боби Портис добави 28 точки и 16 борби, въпреки че започна мача от пейката, а Патрик Бевърли остана с 12 пункта и 9 борби срещу бившия си отбор.

Голямата звезда на тима от Милуоки Янис Адетокумбо пропусна срещата заради травма на ахилесовото сухожилие на левия крак, но и без него съотборниците му се справиха.

За отбора на Клипърс, който води в Тихоокеанската дивизия с 39/21, по 29 точки вкараха Джеймс Хардън и Пол Джордж, а Каули Леонард добави 16. Ивица Зубац взе 11 борби, но това не помогна да бъде предотвратена първата загуба след две поредни победи.

Изоставайки с 6 точки 5:33 минути преди края, играчите на Милуоки направиха серия от 15:0 точки, за да дръпнат със 105:96 минута и 58 секунди преди края на срещата. Четири поредни точки на Клипърс съкрати преднината на Милуоки, но два поредни коша на Портис циментираха успеха на домакините от Уисконсин.

Лейкърс постигна победа над Оклахома сити със 116:104, но все още стои на 9-о място в Западната конференция в не особено изгодна позиция преди началото на плейофите. Ветеранът ЛеБрон Джеймс се отличи с 19 точки, 11 борби и 8 асистенции. Поражението за Оклахома Сити означаваше, че те ще се разделят с 1-ата позиция в Северозападната дивизия, изместени от Минесота.

Д’Анджело Ръсел наниза 26 точки за домакините, от които пет тройки. Антъни Дейвис добави 24 точки, както и взе 12 борби. Лейкърс регистрира 10-а победа в последните 14 срещи, но все още е далече дори да измести Сакраменто. Шей Гилджъс-Александър вкара 20 за Оклахома Сити, Чет Холмгред пък 15, а двамата взеха по 7 борби под кошовете.

Мемфис Гризлис се справи с Бруклин със 106:102 с рекорд за сезона на Люк Кенард, вкарал 25 точки. Мемфис имаше до днес серия от пет поредни поражения и щеше да стане и шесто, но успяха да задържат устрема на Бруклин в собствената им зала. Гризлис имат 21/41 и са в долната половина на класирането на Запад.

Кенард обаче трябва да бъде доволен, защото вкара шест тройки, също личен рекорд и взе две борби при 99:90 три минути преди края. Ник Клакстън отговори с 21 точки за Нетс.

Минесота излезе начело в цялата Западна конференция след успеха над Портланд със 119:114 и 25 точки на Руди Гоберт. Също така той взе 16 борби, а Майк Конли добави 19 пункта и 7 взети топки под кошовете.

Анфърни Симънс отговори с 34 пункта за Портланд, а също така и подаде 14 паса. Новобранецът на тима Дуоп Рийт повтори най-доброто си представяне от миналата година с 26 точки. Въпреки серията от 8:0 точки за Трейлблейзърс в последните минути, тя не им помогна да избегнат поражението. Портланд си остава на последното място в Северозападната дивизия със 17 победи и 43 поражения.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна кандидатстудентската кампания на Софийския университет
Започна кандидатстудентската кампания на Софийския университет
Португалската полиция залови 1,3 тона кокаин, скрит в замразена риба
Португалската полиция залови 1,3 тона кокаин, скрит в замразена риба