НОВИНИ

Детройт изненада Оклахома в НБА, Орландо Меджик надви Финикс у дома

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:39, 29.01.2024
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът с най-лоши показатели от началото на сезона в Националната баскетболна асоциация (НБА) Детройт Пистънс поднесе изненадата и надигра със 120:104 като домакин лидера в Западната конференция Оклахома Сити Тъндър в среща от редовния сезон.

Двубоят започна очаквано с предимство за гостите, които в хода на първата четвърт на няколко пъти бяха много близо до това да се откъснат с двуцифрен аванс, но Пистънс съумяха да се задържат близо в резултата и в следващите три части напълно контролираха случващото се на паркета.

До почивката домакините стигнаха до пълен обрат, за да поведат със 70:61, а след подновяването на играта продължиха да увеличават разликата си, която в един момент достигна 19 точки при 117:98.

За победителите Джейлън Дюрън завърши с "дабъл-дабъл" - 22 точки и 21 борби, докато за Оклахома Шей Гилджъс-Александър приключи с 31 пункта.

В подреждането Детройт Пистънс остава на дъното в Източната конференция, а "гръмотевиците" остават начело на Изток с показатели 32-14.

В друга среща от изминалата нощ Орландо Меджик нанесе втора поредна загуба на Финикс Сънс, побеждавайки го у дома със 113:98.

След равностойно първо полувреме, в което двата тима си поделиха по една четвърт, почивката дойде при аванс от 56:51 в полза на "слънцата". В хода на третата четвърт Сънс направиха опит да се откъснат в резултата, но баскетболистите на Орландо не допуснаха това да се случи и след това в заключителните 12 минути доминираха напълно на паркета, за да стигнат до крайния успех, с който те взеха реванш за поражението от Финикс навръх Нова година.

Паоло Банкеро бе над всички за победителите със своите 26 точки, докато от другата страна Девин Букър вкара 44 за гостите, но дори това не помогна на състава, воден от Франк Вогeл, да избегне поражениетп.

С победата Орландо Меджик се изкачи до 7-ото място в Източната конференция с баланс 24-22, докато Финикс Сънс са на същата позиция на Запад с показатели 26:20.

Ето ги и всички останали резултати от изминалата нощ в НБА:

Индиана Пейсърс - емфис Гризлис 116:110

Атланта Хоукс - Торонто Раптърс 126:125

Портланд Трейл Блейзърс - Чикаго Булс 96:104

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бащата на малтретираното 5-годишно дете от Пловдив не знае къде е синът му
Бащата на малтретираното 5-годишно дете от Пловдив не знае къде е синът му
Сериалът „Вина“ на БНТ отново с лидерска позиция в неделната вечер
Сериалът „Вина“ на БНТ отново с лидерска позиция в неделната вечер