НОВИНИ

Детският отбор на Левски спечели турнира в памет на легендата Александър Шаламанов

детският отбор левски спечели турнира памет легендата александър шаламанов
bnt avatar logo
от БНТ
07:57, 12.06.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Момчетата на Левски родени 2014 година, спечелиха турнира в памет на легендата на Славия и на българския футбол Александър Шаламанов. Надпреварата се проведе на помощните игрища на стадиона на Славия, който е организатор.

На финала "сините" победиха Национал с 4:1. Отборът на Левски, ръководен от Георги Кузовски, постигна победи във всички срещи от турнира.

В груповата фаза малките "сини" таланти победиха последователно Арес с 5:1, втория отбор на Славия с 10:0, Национал с 4:2 и Локомотив с 3:0.

След това на полуфинала отстраниха домакините от първия тим на Славия със 7:1 и на финала отново се наложиха над Национал, но този път с по-убедителното 4:1. Голмайсторът на тима Антон Дашев грабна отличието за "най-добър нападател".

Освен да бъде почетена паметта на знаменития защитник от 60-те и 70-е години, турнирът отбеляза и 110 години от основаването на най-стария клуб столичен клуб Славия. Останалите отбори, които участваха в състезанието, бяха ЦСКА, ДИТ, Локомотив Сф, Олимпия и Ботев 57. В мача за третото място Славия се наложи над ЦСКА след изпълнение на дузпи.

От "белия" клуб изказаха специални благодарност на гостите на турнира - синовете на бате Шами Александър и Стефан, внукът Александър и внучката Дария, които връчиха и купите на призьорите, както и индивидуалните отличия.

"Турнирът за младите таланти ще се запомни, освен с качествените сблъсъци и страхотни футболни изпълнения на децата от всички отбори. И с това че вероятно е първият по рода си у нас турнир, изигран БЕЗ НАЛИЧИЕТО на футболни съдии в нито една от срещите през двата дни на турнира! Академия Славия, поздравява и благодари на всички деца участници, техните треньори и родители, които показаха че един футболен турнир, може да бъде изигран в спортсменска атмосфера и да носи всички добродетели на спорта, да създава приятелства и да оставя незабравими мигове", написаха от школата на Славия в страницата си в интернет.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Олимпийски шампионки уважиха състезание по плуване на НСК "Олимп"
Олимпийски шампионки уважиха състезание по плуване на НСК "Олимп"
Александър Николов: България се превърна от износител във вносител на ток в определени периоди
Александър Николов: България се превърна от износител във вносител на ток в определени периоди