НОВИНИ

Димитър Бербатов след "Мача на надеждата": Стана хубав празник, но каузата е най-важна

димитър бербатов мача надеждата стана хубав празник каузата важна
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
20:24, 06.09.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Димитър Бербатов е един от най-близките приятели на Стилиян Петров и във футбола, и в живота, така че беше логично да бъде от главните действащи лица в днешния благотворителен Мач на Надеждата. Срещата на Националния стадион "Васил Левски" противопостави български и чуждестранни звезди и завърши при равен резултат 3:3.

Приходите от срещата, както и в другите начини за набиране на средства, ще бъдат предадени на хора, които се борят с онкологични заболявания. Самият Петров мина през подобно изпитание и именно това е причината да се ангажира с такава благотворителна дейност.

"Важното е, че се получи хубаво, емоционално събитие, заредено с положително настроение. Днес е голям празник - Денят на Съединението, така че когато сме задружни, всичко е възможно. Има различни начини на подкрепа, правете го! Каузата е важна! Опитахме се, въпреки възрастта, да направим някакво шоу и мисля, че се получи. Вкарах гол, свърших си работата. Но не само - да си част от колектива, преди мача, в съблекалнята, това е много хубаво и сплотява. Подобрява се приятелството и когато го правиш в рамките на една такава благотворителна кауза, е още по-хубаво!", заяви голмайстор номер 1 в историята на българския национален отбор.

"Една кауза, която ни обедини и показва, че когато са такива моменти, го правим така задружно. Стана хубав празник, видях стари познати, забавлявахме се. Вкарах гол, свърших си работа. Случи се и старата комбинация Мартин Петров центрира и аз вкарвам гол. Въпреки че на малко по-бавна скорост се случи. С някои се видяхме след много време, но най-важното е каузата, за която се бяхме събрали", завърши бившият нападател на Манчестър Юнайтед и кандидат за президент на БФС.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дебютантът Иван Димов завърши пети в категория до 61 кг на световнот по вдигане на тежести в Саудитска Арабия
Дебютантът Иван Димов завърши пети в категория до 61 кг на световнот по вдигане на тежести в Саудитска Арабия
За четвърта вечер протестиращи затвориха ул. "Гурко" в София след тежката катастрофа
За четвърта вечер протестиращи затвориха ул. "Гурко" в София след тежката катастрофа