НОВИНИ

Димитър Главчев: И трите гранични пункта между България и Турция ще бъдат разширени

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА , Репортер: Цанка Семерджиева
19:51, 05.06.2024
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

И трите гранични пункта между България и Турция ще бъдат модернизирани и разширени, за да поемат нарастващия трафик. Това обяви служебният премиер Димитър Главчев, който днес беше на ГКПП "Капитан Андреево".

Той каза, че е осигурено финансирането на обявената преди време поръчка за близо 50 млн. лева за ремонт на ГКПП "Капитан Андреево", който е вторият по натовареност в света:

"Предвижда се тук разширение на този пункт, който има два аспекта. Единият е на самия съществуващ пункт, а вторият е изграждане на втори терминал малко по-на север, който да отделя трафика към посока към Румъния, така наречения вертикален коридор Север - Юг."

Нашият представител на срещата на върха на НАТО във Вашингтон още не е ясен. Дано да има редовно правителство, което да го определи, но ако дотогава няма, ще се обърна към Народното събрание, каза още служебният премиер.

Все пак сме парламентарна република и трябва парламентът да се произнесе с решение, за да бъде то максимално легитимно, поясни Главчев. Парламентът трябва да определи кой да води делегацията и какъв мандат да му даде за разговорите на срещата на върха, добави още премиерът.

По-рано днес премиерът Димитър Главчев се срещна с протестиращите жители на община Гълъбово заради състоянието на пътя Гълъбово - Обручище. Той лично занесе на хората разрешителното за ремонт на пътя, който започва следващата седмица.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов случай на домашно насилие: Агресивен мъж намушка 73-годишна жена в плевенско село
Нов случай на домашно насилие: Агресивен мъж намушка 73-годишна жена в плевенско село
Българският национален отбор по минифутбол отпадна от еврошампионата
Българският национален отбор по минифутбол отпадна от еврошампионата