НОВИНИ

Димитър Илиев връчи националния флаг на българските гимнастички и им пожела успех на световното във Валенсия

димитър илиев връчи националния флаг българските гимнастички пожела успех световното валенсия
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
19:30, 18.08.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев връчи националния флаг и пожела успех на българките на световното първенство по художествена гимнастика в испанския град Валенсия.

Илиев изгледа заедно с президента на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева откритото контролно на националните отбори на България и на Бразилия в зала "София".

Това беше своеобразно изпращане на грациите ни за шампионата на планетата във Валенсия, Испания, който ще се проведе от 23 до 27 август и ще може да го наблюдавате в каналите на БНТ!

България ще бъде представена в индивидуалната надпревара от Боряна Калейн, Стилияна Николова и Ева Брезалиева, както и от ансамбъл жени в състав Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, Радина Томова, София Иванова и Камелия Петрова.

Всички те изиграха своите композиции пред пълните с феновете трибуни.

Сред официалните гости бяха още заместник-министърът на спорта проф. Даниела Дачева, трикратната световна шампионка Мария Гигова, вицепрезидентът на централата Невяна Владинова и други представители на БФХГ.

От представителния тим на Бразилия своите съчетания показаха Барбара Домингос, Джована Сантос и ансамбъл жени, които ще участват на шампионата на планетата в Испания.

Във Валенсия България ще търси втора квота за Олимпиадата в Париж 2024, за което се разчита на Боряна Калейн. Абсолютната европейска шампионка от Баку 2023 ще изиграе пълната си програма от четири съчетания. Стилияна Николова, която вече спечели първата индивидуална квота от София 2022 ще покаже три съчетания - обръч, топка и бухалки, а с лентата ще се представи Ева Брезалиева.

Ансамбълът на България вече има квота за Олимпийските игри в Париж, но възпитаничките на Весела Димитрова ще се опитат да защитят световната си титла от шампионата в българската столица миналата година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивайло Иванов ще се бори на репешаж на световното първенство по борба до 20 години
Ивайло Иванов ще се бори на репешаж на световното първенство по борба до 20 години
ПФК Левски: Не приемаме квалификации като „еничари“ и „дегенерати“ да се използват по адрес на фенове на клуба
ПФК Левски: Не приемаме квалификации като „еничари“ и „дегенерати“ да се използват по адрес на фенове на клуба