НОВИНИ

Димитър Кузманов допусна обрат в първия мач от сблъсъка за Купа "Дейвис" срещу Босна и Херцеговина

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:50, 03.02.2024
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
димитър кузмнов допусна обрат първия мач сблъсъка купа дейвис босна херцеговина
Слушай новината

Димитър Кузманов отстъпи с 6:3, 3:6, 4:6 на Нерман Фатич в първия мач от сблъсъка за оставане в Световна група I на Купа "Дейвис" между отборите на България и Босна и Херцеговина, който започна днес на ТК "Авеню" в град Бургас.

Рекордьорът по победи за страната ни в отборната надпревара започна отлично двубоя си срещу Фатич, печелейки първия сет, но впоследствие допусна пълен обрат и така инкасира четвърто поредно поражение от този съперник.

Срещата започна нервно за Мико, който още в първия гейм трябваше да отразява точка за пробив, но се измъкна, а след това на свой ред използва шанса си да вземе подаването на босненеца и да поведе с 2:0. Кузманов затвърди брейка за аванс от 3:0, а в следващите минути отрази всички четири възможности пред Фатич да го пробие по пътя си към успеха в откриващата част с 6:3.

Вторият сет обаче далеч не започна по план за българина, който набързо изостана с 0:4 гейма и въпреки че успя да върне единия от двата брейка, за повече 30-годишният пловдивчанин нямаше сили и така след 6:3 в своя полза Нерман Фатич изравни резултата в мача.

Решителната трета част, за съжаление, отново стартира с предимство за втората ракета на Босна, който взе аванс от 3:1, но този път отговорът на Кузманов не закъсня и той успя да възстанови паритета при 3:3. Последва обаче нов моментен спад в представянето на Мико, от който Фатич се възползва, повеждайки отново с брейк при 4:3 и този път той не изпусна инициативата, слагайки точка на спора в двубоя след близо два часа и половина престой на корта.

Дуелът между България и Босна и Херцеговина за Купа "Дейвис" продължава с втория двубой на сингъл за днешния ден, в който един срещу друг се изправят Янаки Милев и първата ракета на гостите - бившият №23 в света Дамир Джумхур.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
9 задържани при акции на полицията в Пазарджишко
9 задържани при акции на полицията в Пазарджишко
Два вагона дерайлираха на гарата в Раднево
Два вагона дерайлираха на гарата в Раднево