НОВИНИ

Димитър Кузманов: Мисля, че тепърва ще осъзнаем какво постигнахме

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:30, 06.02.2023
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
димитър кузманов мисля тепърва осъзнаем постигнахме
Слушай новината

Втората ракета на България в мъжкия тенис Димитър Кузманов даде интервю пред сайта на родната федерация след историческата победа на българския национален отбор за Купа "Дейвис" срещу Нова Зеландия и класирането за Световна група I на отборната надпревара.

Малко повече от 24 часа след невероятния успех Кузманов разкри, че всички в тима все още са много развълнувани от постигнатото.

"Мисля, че тепърва ще осъзнаем какво постигнахме. След края не успяхме и да спим много добре. Точно заради това напрежение и емоция. Много сме развълнувани и много щастливи", започна Мико.

Световният №192 заяви още, че ключът към успеха срещу новозеландците са били волята и преследването на победата.

"Може би моите мачове за Купа „Дейвис" са предначертани от съдбата да са драматични, тежки, дълги и емоционални. Това се случи е в тези два мача. В тези мачове не надделяват толкова техническите възможности и ранглистата. По важни са волята и преследването на победата. Това казах и на момчетата преди няколко дни в съблекалнята, че тези мачове се печелят със сърце, душа и изключително себераздаване до последната точка. Разбира много ми помогна и подкрепата на моите съотборници през цялото време на тези тежки мачове. Без тях това нямаше да бъде възможно и разбира се без страхотната подкрепа на българите. Когато видях жребия, че ще играем в Нова Зеландия не съм и предполагал, че ще има българи и ще бъдат толкова много. Мога да кажа, че се чувствахме като у дома си. Искам да им благодаря изключително много. Знам колко щастливи ги направихме и те го заслужават", сподели Димитър Кузманов.

Запитан дали вече мисли за сблъсъка от Световна група I през септември Кузманов отговори:

"Може би още не. Все пак още изживяваме тази емоция. Все пак си коментирахме с момчетата като видяхме кои са възможните ни съперници. Лично аз си пожелавам да бъдем домакини. Българската публика заслужава тази възможност да ни гледа на живо и то в мачове от първа група. Ние също ще изпитаме голямо удоволствие да играем в България", заяви рекордьорът ни по победи в Купа "Дейвис".

Накрая втората ни ракета в мъжкия тенис разкри и какво му предстои оттук нататък през сезона.

"В петък заминавам за Индия за три последователни турнири от веригата Чалънджър с награден фонд от по 100 хиляди долара", завърши Димитър Кузманов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вики Томова надви бивша №11 в света и влезе в основната схема в Линц
Вики Томова надви бивша №11 в света и влезе в основната схема в Линц
Фалшив сигнал за бомба затвори Професионалната техническа гимназия във Варна
Фалшив сигнал за бомба затвори Професионалната техническа гимназия във Варна