НОВИНИ

Димитър Кузманов срещу Мариус Копил при дебюта си на US Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:44, 24.08.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Втората ракета на България Димитър Кузманов ще се изправи срещу румънецът Мариус Копил в първия кръг на квалификациите на US Open.

Така, двамата ще се срещнат на втори пореден турнир от Шлема, след като преди няколко месеца играха на тревните кортове в Роухямптн, където се провеждат пресявките за Уимбълдън.

Тогава победата отиде при 193-сантиметровия Копил, който се наложи с 6:4, 6:3, и със сигурност сега Мико ще бъде мотивиран за реванш.

Копил понастоящем заема 228-мо място в световната ранглиста, което е само с три позиции пред Кузманов, но със сигурност румънецът има далеч повече опит в турнирите от Големия шлем, като конкретно на US Open той има участие във 2-ия кръг през 2019 година.

Двубоят Димитър Кузманов - Мариус Копил се очаква да започне в ранните часове на утрешния ден, след като бе поставен последен в програмата на Корт №10 на Националния тенис център "Били Джийн Кинг".

Ако Мико преодолее първото препятствие, в следващия кръг го очаква мач срещу №152 в ранглистата Евгени Донской или №204 Рамкумар Раманатан.

В последния кръг на пресявките е възможна среща с бившия №23 в света Дамир Джумхур от Босна и Херцеговина.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жена открадна 1800 лв. от квартира в Несебър
Жена открадна 1800 лв. от квартира в Несебър
Започват обученията за преброители и контрольори в област Варна
Започват обученията за преброители и контрольори в област Варна