НОВИНИ

Димитър Кузманов влезе в основната схема на АТР 250 турнира в Маракеш

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:32, 03.04.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
димитър кузманов влезе основната схема атр 250 турнира маракеш
Слушай новината

Българският тенисист Димитър Кузманов се класира за основната схема на турнира от сериите АТР 250 на клей в Маракеш, Мароко, след като в последния кръг на квалификациите елиминира французина Юго Грение.

Кузманов се наложи с 6:3, 4:6, 6:0 в много оспорван мач, който продължи цели 2 часа и 45 минути.

Двубоят започна трудно за българина, който в първия сет изостана с 1:3 след пробив на сметката на Грение. Отговорът на Мико обаче бе повече от категоричен, като той измъкна всеки един от следващите пет гейма в сета, за да затвори първата част след 6:3.

Във втората пък двамата си размениха по един ранен пробив, а впоследствие французинът дочака своя миг в десетия гейм, взимайки отново подаването на съперника, с което сложи и точка на спора в сет след 6:4 в своя полза.

Третата и решителна част обаче премина изцяло под контрола на Димитър Кузманов, който не даде дори гейм на своя съперник и след 6:0 стигна до крайния успех.

По този начин българинът ще играе в основната схема на трети различен турнир на АТР, след като до този момент е участвал във всяко едно издание на Sofia Open с "уайлдкард", а в началото на 2021-а година премина през квалификациите на надпреварата в Анталия, Турция.

Малко по-късно днес пък предстои да стане ясно и името на първия съперник на Мико в същинската фаза на турнира в Маракеш, като възможните опции са австралиецът Кристофър О'Конъл, аржентинецът Федерико Кориа, осмият поставен чилиец Николас Джари или участващият с "уайлдкард" мароканец Адам Мундир.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мартин Чой се завръща на "24 часа на Льо Ман" с нов отбор и нови съотборници
Мартин Чой се завръща на "24 часа на Льо Ман" с нов отбор и нови съотборници
НАСА ще обяви екипажа за полета около Луната през 2024 г.
НАСА ще обяви екипажа за полета около Луната през 2024 г.