НОВИНИ

Димитър Кузманов загуби на старта на квалификациите в Маракеш

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:16, 31.03.2024
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
димитър кузманов отстъпи втория кръг турнира сериите чалънджър задар
Слушай новината

Българският тенисист Димитър Кузманов загуби мача си от първия кръг на квалификациите по време турнира от сериите АТР 250 на клей в Маракеш, Мароко.

Втората ни ракетата отстъпи на представителя на САЩ Николас Морено де Алборан с 3:6, 7:6(9), 2:6 в много оспорван двубой, който продължи три часа.

Срещата започна трудно за Кузманов, който трябваше да отразява две точки за пробив още в откриващия си сервис гейм. Все пак българинът се справи и на свой ред стигна до четири възможности да вземе подаването на съперника си в петия гейм, които обаче не успя да оползотвори. Пропуските си казаха думата, защото още в следващия гейм Алборан проби за аванс от 4:2 и до края на първия сет не изпусна инициативата, за да го затвори след 6:3.

Във втория американецът отново пръв стигна до брейк, който му позволи да се откъсне в резултата при 3:1, но Мико реагира своевременно и изравни при 3:3. В десетия гейм родният тенисист пропусна две възможности да затвори частта, чийто изход в крайна сметка трябваше да бъде решен в тайбрек. В него Кузманов отрази общо три мачбола, до които се добра неговият противник, преди да стигне до успеха с 11-9 точки, с което българският представител изравни резултата в сетовете.

За съжаление, в последния трети сет втората ни ракета не успя да се възползва от възможностите, които се откриха пред него и допусна да бъде пробит на два пъти, което отвори широко вратата пред Николас Морено де Алборан към победата след 6:2 в негова полза.

По този начин американецът се класира за финалния етап на пресявките в Маракеш, където ще спори с победителя от изцяло френския дуел между Грегоар Барер и Юго Бланше.

Загубата пък сложи край на надеждите на Димитър Кузманов да повтори силното си представяне в мароканския град отпреди година, когато той премина успешно през квалификациите, а след това записа и една победа в основната схема преди да бъде спрян от контузия в осминафиналите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови руски удари срещу енергетиката на Украйна
Нови руски удари срещу енергетиката на Украйна
Доброволци изчистиха общински път край Руен (СНИМКИ)
Доброволци изчистиха общински път край Руен (СНИМКИ)