НОВИНИ

Днес стават ясни финалистите в Лига Европа и Лигата на конференциите

стават ясни финалистите лига европа лигата конференциите
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:40, 05.05.2022
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Тази вечер ще се изиграят мачовете-реванши от полуфиналите в Лига Европа и Лигата на конференциите. Двубоите от двата турнира са с начален час 22:00 ч.

Във втория по сила турнир се очертава два германски тима да спорят за трофея. Айнтрахт (Франкфурт) спечели преди седмица гостуването си на Уест Хям с 2:1 и е с единия крак на финала, където е много вероятно да срещне РБ (Лайпциг), който има аванс от 1:0 след първия мач с Глазгоу Рейнджърс на "Ред Бул Арена".

"Орлите" спечелиха последните си три гостувания от надпреварата и нямат нито един загубен мач до момента, не само в елиминациите, но и в групите. Не така обаче стоят нещата за отбора в Бундеслигата. Там Айнтрахт е без победа от средата на март месец. Уест Хям също влезе в негативна серия във Висшата Лига, след като през уикенда допусна втора поредна загуба и общо четвърти последователен мач без победа. "Чуковете" загубиха на собствения си стадион с 1:2 от градския си опонент Арсенал.

Един от най-силните отбори на Бундеслигата през втория полусезон РБ (Лайпциг) успя да си спечели преднина само от гол в домакинския си мач срещу Рейнджърс. В реванша на "Айброкс" германците отново са фаворити, но едва ли шампионът на Шотландия ще се предаде лесно. През уикенда Рейнджърс имаше много важна битка, която обаче не успя да спечели. Шампионът на Шотландия спечели само точка при гостуването си на Селтик, който три кръга преди края държи първото място с шест точки преднина.

В Лигата на конференциите Фейенорд (Ротердам) успя да си осигури преднина от първата битка с Марсилия (3:2), но тя може да се окаже недостатъчна, тъй като на реванша нидерландският тим ще гостува на негостоприемния "Стад Велодром". Фейенорд има една визита на този стадион, която датира от далечната 2000 година, в двубой от Шампионската лига, който завършва при нулево равенство..

Рома пък измъкна важно равенство от гостуването си на "Кинг Пауър Стейдиъм" и тази вечер излиза на митичния "Олимпико" в Рим като тима, който е с по-големи шансове за класиране на финала в първото издание на турнира Лига на конференциите.

Лига Европа:

22:00, Айнтрахт - Уест Хям

22:00, Рейнджърс - РБ (Лайпциг)

Лига на конференциите:

22:00, Рома - Лестър

22:00, Марсилия - Фейенорд

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Станимир Стоилов: Най-важен е мачът срещу Черно море
Станимир Стоилов: Най-важен е мачът срещу Черно море
1216 лв. на месец са необходими за издръжка на един работещ
1216 лв. на месец са необходими за издръжка на един работещ