НОВИНИ

До обяд слънце, следобед - дъжд

обяд слънце следобед дъжд
bnt avatar logo
от БНТ
07:05, 15.05.2021
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще преобладава слънчево време. В следобедните часове и до полунощ отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Главно в западната половина от страната ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. На отделни места валежите ще са интензивни и значителни по количество. Има условия и за градушки.

Привечер краткотраен дъжд с гръмотевици ще има и в отделни райони на изток. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България - до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 23° и 28°, по-ниски по Черноморието - около 18° - 20°. Температурата на морската вода е 13° - 15°.

В планините облачността ще е разкъсана. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, в Рило-Родопската област интензивни валежи от дъжд с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще има условия за градушки. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 6°.

През следващите дни времето ще се задържи без съществена промяна - с повече слънце сутрин, а след обяд и до полунощ - с краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Остава повишена вероятността за локални по-интензивни валежи. В неделя ще вали главно в централните и източните райони, в понеделник - в Северна България и планините, а във вторник - отново на много места в страната. Очаква се и застудяване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
518 случая на коронавирус, под 4% положителни проби
518 случая на коронавирус, под 4% положителни проби
Шеметен мач направиха Манчестър Сити и Нюкасъл
Шеметен мач направиха Манчестър Сити и Нюкасъл