НОВИНИ

Добриана Рабаджиева: Женският национален отбор прави добро впечатление, малко подкрепа ще бъде полезна

Добриана Рабаджиева
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
09:12, 27.07.2022
Чете се за: 05:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската волейболистка Добриана Рабаджиева смята, че женският национален отбор впечатлява с изявите си, като подкрепата и позитивизма към него може само да послужи добре на качествените и талантливи състезателки.

В интервю за БНТ състезателката разкри, че заминава за Китай, където ще продължи кариерата си, след като се възстанови от травма в рамото.

"Възстановяването върви добре, от един месец играя волейбол. Започнах да удрям топката. Първата част от възстановяването ми мина в Италия. Новият сезон ще бъда в Китай. Заминавам на 15 септември. За съжаление, ще имам карантина от седем дни, която малко ме притеснява, защото за един състезател не е никак лесно да си затворен седем дни в една хотелска стая. Аз обаче издържах по 14-20 дни в предишните години, така че мисля, че ще се справя", сподели тя.

Девойката на ЦСКА е впечатлена от изявите на националните отбори.

"Отборът ни е подмладен, направи много добро впечатления. Няколко от момичетата се включиха страхотно. Вижда се, че отборът има нужда от много работа. Чета, че всички са доволни от работата на новия треньор за краткото време, което има. Пожелавам им успех и да се развиват. Малко повече позитивизъм и подкрепа ще бъде полезна. За да има хора в залите, трябва да има победи. Това е ясно на всеки. Докато се стигне до тези победи, трябва да изминем дълъг път. Има много талантливи и качествени момичета и момчета", допълни тя.

Волейболистката твърди, че отношенията ѝ с Българската федерация по волейбол и президента Любомир Ганев са добри

"Не мога да кажа нищо негативно за федерацията. Провела съм много разговори с Любо Ганев. Той се опита да ме върне, но когато човек направи един избор, трябва да стои зад думите си. Не мисля, че моето връщане не би помогнало на момичетата да побеждават. За мен няма шанс да играя за България. Заради травмата която получих, за мен е най-важно да се подготвям лятото, за да мога да издържам през сезона", добави тя.

Добриана Рабаджиева си спомни за най-паметните мигове от своята кариера.

"Настръхвам, връщат ми се спомени, щом вляза в залата и чуя химна на България. Около 13 години бях в националния отбор. Първите 15 минути от мачовете ми се иска да влезна в игра и да помогна. Една от най-паметните години е когато с младежкия национален отбор станахме 4-и в света. Моята мечта бе да играя в Бразилия. Тя се сбъдна два пъти. Сбъднаха се и Италия, и Турция. Другата ми мечта е треньор да ми бъде Бернардо Резенде. Той ме искаше, но аз вече бях подписала. Надявам се това да е следващата мечта, която да сбъдна скоро", надява се тя.

Бившата националка разказа и за взаимоотношенията си със своя треньор - брат ѝ.

"Моят треньор е моят брат. Аз съм като войник. Ставам под определен час. Трябва да съм яла, имам тренировка, имам почивка. Вече имам и втора тренировка. В свободното време гледам да спя и да почивам. Имаше в период, в който трябваше да кача три килограма, но аз трудно качвам килограми. Брат ми ми каза, че ако не кача три килограма, спира да ме тренира. От страх брат ми да не ме остави взех три килограма пясък от жилетките с пясък и ги сложих в бюстието си", разказва тя.

Към момента Добриана Рабаджиева няма планове за живота след края на състезателната си кариера, макар да е мислила по темата.

"През последните две години започнах да се замислям, особено след болките в рамото. Нищо не измислих. Не мога да кажа, че искам да се отделя от спорта. Главата ми е насочена, че още мога да играя волейбол на високо ниво. Като всяка нормална жена, аз също искам да имам семейство и деца"

Автори: Даниела Анакиева и Михаил Врабчев

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зам.-министър Цеков: Държавата ще е лишена от пътна поддръжка през следващите 6 месеца заради АПИ
Зам.-министър Цеков: Държавата ще е лишена от пътна поддръжка през следващите 6 месеца заради АПИ
Роналдо: Никога не бях играл пред толкова много хора, невероятна атмосфера
Роналдо: Никога не бях играл пред толкова много хора, невероятна атмосфера