НОВИНИ

Добрин Гьонов: Не може да се обединим с ЦСКА-София. Ние не сме Литекс

bnt avatar logo
от Калоян Николов , Източник: БГНЕС
13:14, 04.06.2020
Чете се за: 01:35 мин.
Български футбол
добрин гьонов обединим цска софия сме литекс

Назначението на Красимир Балъков е поредната стъпка към целите, които сме си поставили през последните четири години. Това заяви изпълнителният директор на клуба Добрин Гьонов по време на представянето на Бала като новият старши треньор на "армейците" в пресклуб "България".

Гьонов призна, че Мартин Камбуров може да се счита за сигурно ново попадение на клуба, а според Балъков той заслужава да подобри рекорда по отбелязани голове в елита, държан от Петър Жеков с 253. Камбуров е на 24 гола от постижението на легендата на ЦСКА.

Добрин Гьонов - изп. директор на ЦСКА 1948: С Мартин Камбуров сме в напреднали разговори, предстои да подпишем официално договор в следващите няколко дни. Считам, че той е сигурен за нашия отбор за следващия сезон“, каза Гьонов. „Всички ще сме много доволни, ако подобри рекорда, но нека първо подпише договора.

Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 сподели как върви работата върху сформирането на боеспособен отбор за новия сезон в efbet Лига:

Добрин Гьонов - изп. директор на ЦСКА 1948: В нашия клуб работим усърдно върху селекцията поне 5-6 месеца, наблюдавани са футболисти, в които влязохме в разговори, още преди да влезем в efbet Лига. Съответно успяхме да преговаряме и привлечем едни от най-добрите български футболисти на пазара, което поставя Красимир Балъков в трудна позиция, така че на този етап ще има място за малки промени до зимата. Селекцията остава отворена, продължаваме да разговаряме с футболисти, тепърва предстои подготовка, но ядрото на отбора е изградено.

Гьонов заяви, че ръководството има една-единствена цел, а именно да реализира продукт, който ще бъде удоволствие за феновете.

Добрин Гьонов - изп. директор на ЦСКА 1948: Ръководството има една единствена цел – да направим един модерен европейски клуб, да играем атрактивен, атакуващ футбол. Маркетингът ни да работи, да имаме един продукт, който да го дадем на хората и те да изпитват удоволствие – ако се справим с тези цели съм убеден, че класирането в шампионата също ще бъде задоволитено за нашия клуб.

Гьонов коментира и темата с евентуалното обеднинение между двата клуба с името ЦСКА:

Добрин Гьонов - изп. директор на ЦСКА 1948: Обединение, многократно в последния месец съм казал, че има как да стане. И ние го предлагаме, ние сме клуб на феновете на сдружението на ЦСКА 1948. Тръгнахме от най-ниското ниво с ясната идея да следваме примера на Рейнджърс, Парма, Фиорентина и т.н. Извървяхме нашия път от най-ниското ниво, не сме взимали чужди лицензи, не сме се преименували, не сме се сливали. Не може да имаме обединение с ЦСКА-София, знаете каква е тяхната история. Феновете, ако решат, могат и те да станат членове на сдружението, да изберат ръководство, дори с Гриша Ганчев начело, но този клуб няма да има нищо общо с Литекс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Да си купиш кола, "заредена" с кокаин
Да си купиш кола, "заредена" с кокаин
Ремонтът на бул. „България“ продължава до 10 септември
Ремонтът на бул. „България“ продължава до 10 септември