НОВИНИ

Добро начало за Никола Цолов на тестовете в Барселона

Това са вторите изпитания след края на сезона във Формула 3

никола цолов спечели точка спринтовата надпревара монца
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
19:51, 10.10.2023
Чете се за: 01:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Със силни резултати за българския пилот във Формула 3 Никола Цолов стартира първият ден от изпитанията на пистата „Каталуния-Барселона” в Испания. Това са вторите изпитания след края на сезона във Формула 3. Цолов не участва в първите тестове на пистата „Херес”.

В предобедната сесия българинът записа четвърто време, на само 0,096 секунди от най-бързия Люк Браунинг (Hitech GP). Никола Цолов беше най-бърз от тримата пилоти на ART GP. Той постигна 1:27.151 минути в най-бързата си обиколка.

Цолов започна сесията с шесто място, а след това мина по-напред и записа най-доброто си постижение в предпоследното си излизане на пистата. Тестовете на няколко пъти бяха прекъсвани и спирани заради инциденти.

В следобедната сесия Никола Цолов постигна десето време, на 0,543 секунди от първия – Габриеле Мини. Българският пилот записа 1:28.911 минути, но също като сутринта прекара много време в бокса.

В тестовете участват всичките 10 отбора от Формула 3, като всеки тим е с по три коли, общо 30 пилоти. Изпитанията в Барселона продължават и утре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разбиха престъпна група, изнасяла стоки с двойна употреба за Русия
Разбиха престъпна група, изнасяла стоки с двойна употреба за Русия
Отложиха квалификацията за Евро 2024 между Израел и Швейцария
Отложиха квалификацията за Евро 2024 между Израел и Швейцария