НОВИНИ

Доминик Тийм официално обяви, че няма да играе на Australian Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:39, 28.12.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
доминик тийм официално обяви играе australian open
Снимка:
Слушай новината

Финалистът от Аustralian Open 2020 година Доминик Тийм обяви, че няма да вземе участие в тазгодишното издание на надпреварата в Мелбърн.

Австриецът сподели, че китката му вече се намира в оптимално състояние, но въпреки това след консултации със своя екип Тийм е решил да започне своя сезон през февруари в Кордоба, Аржентина.

"Чувствам се отново добре, китката ми е в оптимално състояние и вече тренирам нормално. След като отминаха празниците обаче аз и моят екип взехме решение да направим промени в графика ми за участие на турнирите през годината. Ще започна сезона си в Южна Америка на Cordoba Open в Аржентина в края на януари и затова няма да играя на Australian Open. Мелбърн е град, който обичам и където имам страхотни спомени и незабравими мачове. Ще се върна през 2023 г. Вярваме, че това е правилното решение", написа Тийм в Туитър.

Така, австриецът се присъедини към Роджър Федерер, Стан Вавринка и Милош Раонич, които също вече обявиха, че няма да играят на Australian Open 2022.

Доминик Тийм не се е появявал на корта от месец юни 2021 година, когато проблеми с китката го принудиха да се откаже по време на турнир в Майорка.

Настоящият №15 в света се надяваше да се завърне на ATP Cup 2022, но преди седмица обяви, че няма да пътува за Сидни, а днес вече потвърди, че изобщо няма да пристигне в Австралия.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Следобед се очаква засилване на пътния трафик от Банско и Сандански
Следобед се очаква засилване на пътния трафик от Банско и Сандански
Почина слоницата Артайда от столичния зоопарк
Почина слоницата Артайда от столичния зоопарк