НОВИНИ

Доминик Тийм се оттегли от участие на Уимбълдън

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:59, 24.06.2021
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
доминик тийм оттегли участие уимбълдън
Слушай новината

Световният №5 Доминик Тийм ще пропусне тазгодишното издание на единствения турнир от Големия Шлем на трева - Уимбълдън.

Причината за отказа на австрийската звезда е травмата в дясната китка, която го принуди да се откаже и в мача му от първия кръг на турнира в Майорка през тази седмица.

Вследствие на контузията Тийм е заминал за Барселона, където е преминал допълнителни медицински прегледи, които са установили "отлепване на задната обвивка на лакътната страна на дясната китка".

Поради тази причина шампионът от миналогодишния US Open ще трябва да носи шина на китката, която няма да му позволи да се състезава в следващите пет седмици.

Всичко това стана ясно от пост във официалния Инстаграм акаунт на Доминик Тийм, който бе публикуван преди около половин час.

"Ще направя всичко, което лекарите казват, за да се възстановя възможно най-бързо. Те ме информираха, че трябва да отсъствам за няколко седмици, но ще направя всичко възможно, за да се завърна скоро на корта Наистина съжалявам, че трябва да се оттегля от предстоящите три турнира, които имах в календара си: Уимбълдън, Hamburg Open и Gstaad Open. Те са много важни за мен. Оценявам цялата подкрепа от феновете в тези трудни моменти - решен съм да се върна по-силен", написа австриецът.

Отказът му идва по-малко от ден преди жребия за основната схема на Уимбълдън. Церемонията е предвидена за утре по обяд българско време.

Именно поради липсата на Тийм, Марин Чилич получава възможност да бъде сред поставените, като бившият финалист в Лондон ще играе в схемата под №33.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разследват смъртта на милионера Джон Макафи
Разследват смъртта на милионера Джон Макафи
Кога ще стане известна информацията за полета на падналия МиГ-29?
Кога ще стане известна информацията за полета на падналия МиГ-29?