НОВИНИ

Дрон се разби в строяща се сграда в Москва, други два бяха свалени край руската столица

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:04, 23.08.2023
Чете се за: 02:27 мин.
По света
Слушай новината

Един дрон се разби в строяща се сграда в бизнес района на Москва, а други два бяха свалени от руската противовъздушна отбрана близо до столицата. Няма пострадали хора при атаката тази нощ, предаде ТАСС, като се позова на министерството на отбраната на Русия.

То каза, че безпилотните летателни апарати са били украински. До момента няма реакция от страна на Украйна, която по принцип не коментира подобни нападения.

Руското министерство на отбраната съобщи в изявление, че сигналът на първия дрон е бил заглушен със средства за радиоелектронна борба. В резултат безпилотният летатален апарат е паднал върху строяща се сграда в Москва-Сити.

Въпросното здание е понесло незначителни щети. В две съседни пететажни сгради са били счупени няколко прозореца, съобщи кметът на Москва Сергей Собянин.

Два дрона са били свалени в Можайски и Химкински район в Московска област, съответно югозападно и северозападно от руската столица, съобщи още министерството на отбраната.

Първоначално Собянин каза, че един безпилотен летателен апарат се е разбил в строяща се сграда в бизнес района на Москва, а друг е бил свален от руската противовъздушна отбрана близо до столицата.

Всички четири летища на Москва временно спряха работа, но вече отново функционират, съобщи представител на властите. Най-малко един полет (от Сочи за Москва) е бил пренасочен към Нижни Новгород.

В Русия вече почти всеки ден има атаки с дронове, отбелязва Франс прес. Москва често бива вземана под прицел.

Вчера руските власти съобщиха, че противовъздушната отбрана на страната е свалила четири украински дрона близо до столицата и в Брянска област, която граничи с Украйна.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Денков: Разпределяме задачите на отговорните министерства за местните избори
Денков: Разпределяме задачите на отговорните министерства за местните избори
Божидар Саръбоюков дебютира на световното първенство по лека атлетика
Божидар Саръбоюков дебютира на световното първенство по лека атлетика