НОВИНИ

Душан Керкез: Точукву Нади ще бъде продаден, Джаспър ван Хертъм не попада в плановете ми

Наставникът на Ботев Пд коментира слуховете за изходящи трансфери на Антоан Бароан и Хидайет Ханкич.

Душан Керкез
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
16:47, 19.01.2024
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Ботев Пд Душан Керкез обяви, че полузащитникът Точукву Нади ще бъде продаден.

По-късно през деня и от клуба обявиха офиицално раздялата с Точукву Нади. Той ще се присъедини към редиците на белгийския тим Зулте Варегем.

Наставникът говори пред медиите след първата контрола на тима от зимната подготовка - равенството 2:2 срещу втородивизионния Марица (Пловдив). Керкез коментира слуховете за евентуални изходящи трансфери на Антоан Бароан и Хидайет Ханкич и потвърди, че Джаспър ван Хертъм не попада в плановете му за остатъка от сезона.

"Не съм доволен, защото не спечелихме. Няма значение дали е официален мач, или контролна среща, аз искам моят отбор да побеждава. Трябва да забравим добрата серия от края на миналата година. Вече сме в новата година, трябва да работим много по-усърдно, за да се докажем. Сигурен съм, че ще сме на добро ниво, когато дойде времето да подновим първенството", коментира след срещата Керкез.

Наставникът обърна внимание и на трансферите в отбора и коментира слуховете за евентуални изходящи трансфери на Антоан Бароан и Хидайет Ханкич, които не взеха участие в контролата с Марица.

"Успяхме да се подсилим с Николов и Укаки. Очакваме и един централен защитник. На този етап е това. Трансферният период винаги е динамичен, всичко може да се случи и трябва да сме готови да реагираме. Ситуацията с Бароан е ясна. Той има още 6 месеца от договора си. Докато е наш играч, ще го използваме. Той беше контузен, но ще поднови пълноценни тренировки на лагера в Турция. Ханкич също има контракт с нас, но имаше травма и не искахме да рискуваме. Ако постъпи оферта в клуба, ще преценим какво да правим", обясни наставникът.

Керкез потвърди, че Точукву Нади ще бъде продаден и се очаква в най-скоро време трансферът да бъде обявен официално.

"Нади в момента не е в България. Мисля, че много скоро ще премине медицински прегледи и ще осъществи трансфер, който е много добър за клуба и за него самия. Джаспър ван Хертъм не попада в плановете ми за остатъка от сезона. Говорили сме с него за това и вече зависи от него дали ще си намери нов отбор", обясни Душан Керкез и отказа да коментира слуховете за евентуален интерес на клуба към вратаря на Хебър (Пазарджик) Матвей Игонен.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА надигра шампиона Нефтохимик 2010 и ще играе с Дея спорт на полуфиналите за Купата на България
ЦСКА надигра шампиона Нефтохимик 2010 и ще играе с Дея спорт на полуфиналите за Купата на България
Шиникова отпадна на полуфиналите на двойки в Анталия
Шиникова отпадна на полуфиналите на двойки в Анталия