НОВИНИ

Два мача дават старт на 24-ия кръг от първенството

два мача дават старт кръг първенството
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:07, 17.03.2023 (обновена)
Чете се за: 03:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Локомотив София и Славия ще се изправят един срещу друг в столичното дерби от 24-ия кръг на Първа лига днес от 17.30 часа. Преди това Черно море и Септември ще открият кръга от 15.00 часа с двубой на стадион "Тича" във Варна.

В предишния кръг Черно море изигра силен мач срещу шампиона Лудогорец в Разград, въпреки че загуби с 2:3. След този мач имаше словесна престрелка между наставника на моряците Илиан Илиев и ръководството на 11-кратните шампиони заради съдийството в мача. В групата на Черно море попаднаха Атанас Илиев и младият Берк Бейхан, които пропуснаха гостуването на Лудогорец заради контузии. Аут за срещата са Васил Панайотов, който изтърпява наказание и невъзстановеният Николай Златев.

Септември пък е в серия от две поредни победи, които дойдоха срещу Берое и Ботев (Пловдив). И в двата мача септемврийци победиха с 2:1, а преди това загубиха от ЦСКА – София с 0:1.

Главен съдия на срещата ще бъде Никола Попов с асистенти Георги Тодоров и Мартин Венев.

От 17.30 ч. на стадиона в квартал "Надежда" Локомотив София посреща Славия. "Железничарите" постигнаха първата си победа за годината едва в последния кръг срещу Спартак Варна, но все още имат теоретични шансове за топ 6. В последния си мач "белите" успяха да надвият Арда у дома, за да прекъснат серията от три поредни загуби.

Най-големият проблем за Станислав Генчев ще е отсъствието на Антонио Вутов, който ще пропусне столичното дерби заради натрупани картони. Преди срещата младият специалист заяви, че не разделя мачовете на първенство и Купа. Както е известно, двата отбора ще премерят сили и в четвъртфиналния двубой за Купата на България. 


При "белите" ситуацията е много сходна, след като в последния кръг футболистите на Златомир Загорчич победиха с 1:0 Арда в София, а преди това отборът записа три поредни загуби.

Aут от състава на Славия е атакуващият халф Иван Минчев, който лекува контузия. Наставникът на "белите" също говори за предстоящия мач за Купата, като не пропусна да похвали Локомотив. Той допълни, че няма да са лесни мачовете, но вярва, че отборът може да се поздрави с успех.

Двубоят ще бъде ръководен от Красен Георгиев с помощници Христо Хаджийски и Красимир Атанасов.

Програма за 24-ия кръг на Първа лига:

Петък, 17 март

15:00, Черно море - Септември

17:30, Локомотив София - Славия

Събота, 18 март

12:00, Берое - ЦСКА 1948

14:30, Хебър - Лудогорец

17:00, ЦСКА - Спартак Варна

Неделя, 19 март

12:00, Ботев Враца - Пирин

14:30, Арда - Левски

17:00, Ботев Пловдив - Локомотив Пловдив

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подпомагат с 30 млрд. долара американската банка "First Republic"
Подпомагат с 30 млрд. долара американската банка "First Republic"
Може ли да бъде решен проблемът с изоставените автомобили?
Може ли да бъде решен проблемът с изоставените автомобили?