НОВИНИ

Дясната ръка на Стив Джобс с остри критики към политиката на Фейсбук

дясната ръка стив джобс остри критики политиката фейсбук
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:02, 14.06.2020
Чете се за: 00:50 мин.
По света

Някогашната дясна ръка на основателя на Apple Стив Джобс Джоана Хофман обвини социалната мрежа Фейсбук, че „търгува с гнева”, който може да се сравни с наркотична зависимост, съобщи CNBC.

Тя разкритикува ръководството във Фейсбук, че не носи отговорност за някои от вредните ефекти, които платформата оказва върху обществото.

„Като гледам във Фейсбук, продължавам да мисля, дали наистина са толкова невежи или поведението им е мотивирано от нещо по-тъмно от това, което ни се струва?“, заяви Хофман в свое изказване в панел, посветен на технологичната компания General Magic.

В същото време тя подчерта, че изпитва „огромно уважение“ към постигнатото от Фейсбук. Някои аспекти на в дейността на социалните медии, обаче, „унищожават самата тъкан на демокрацията, унищожават самата тъкан на човешките взаимоотношения и подхранват гняв по подобие на пристрастяването към наркотици”.

„Ние знаем, че гневът води до пристрастяване знаем, че можем да привлечем хората към нашата платформа и да ги ангажираме”, подчерта Хофман.


Фейсбук попадна под серия атаки заради отказа да отстранят пост на президента Доналд Тръм, в който той предупреди, че „когато започне плячкосването, започва стрелбата” във връзка с възможността за използване на военна сила срещу протестиращите по повод смъртта на Джордж Флойд.

Защитници на гражданските права заявиха, че са „разочаровани и смаяни” от „неразбираемите обяснения” на Марк Зукърбърг за поддържането на публикацията на Тръмп.

Марк Зукърбърг и съпругата му Присила Чан казаха, че са „дълбоко разтърсени и отвратени от разделителната и подстрекателска реторика на президента Тръмп“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръмп спира да гледа спорт, ако атлетите коленичат
Тръмп спира да гледа спорт, ако атлетите коленичат
От утре: Пада карантината за българи, влизащи в Румъния
От утре: Пада карантината за българи, влизащи в Румъния