НОВИНИ

ЕК одобри 4,4 млн. евро в помощ на летищата Бургас и Варна

одобри млн евро помощ летищата бургас варна
bnt avatar logo
от БНТ
13:11, 18.08.2020
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Европейската комисия одобри 4,4 млн. евро за летищата в Бургас и Варна в рамките на мерките за подкрепа с последиците от корона кризата, съобщава БГНЕС, позовавайки се на сайта "еureporter.co".

Подкрепата ще бъде под формата на разсрочване на плащанията на концесионните такси, дължими на българското правителство, от "Fraport Twin Star Airport Management AD" - компанията, управляваща двете летища.

Целта на мярката е да се помогне на двете летища да се справят с недостига на ликвидност вследствие пандемията от коронавируса, чрез намаляване на разходите, поети от летищния оператор. Еврокомисията установи, че мярката е в съответствие с определените във временната рамка условия.

Отсрочката за плащанията може да бъде предоставена само до края на тази година, а продължителността ѝ ще бъде с едногодишна давност. Отсрочката на плащанията включва минимално възнаграждение в съответствие с временната рамка.

Според заключенията на ЕК, мярката е необходима, подходяща и пропорционална за отстраняване на сериозни смущения в икономиката на страната и е в съответствие с условията, определени във временната рамка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Родни Антуи се завръща в Царско село
Родни Антуи се завръща в Царско село
Матей Казийски с шанс да попадне в Идеалния отбор на Европа за първото десетилетие на XXI век
Матей Казийски с шанс да попадне в Идеалния отбор на Европа за първото десетилетие на XXI век