САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Електронната система за прием на първолаци във Варна стартира на 2 юни

от БНТ
14:22, 01.06.2020
Чете се за: 00:37 мин.
Животът
електронната система прием първолаци варна стартира юни

Електронната система за прием в първи клас за общинските училища в община Варна отваря в 10 часа на 2-ри юни. Крайната дата за кандидатстване е 8-ми юни до 23,59 ч. 132 паралелки в 37 общински училища очакват първолаци.

Водещ критерий за прием е близостта до училището по постоянния или настоящ адрес на детето. Проверката се прави автоматично при регистрация на заявлението. Близнаците участват в класиране с един входящ номер и едно заявление.

Всеки родител може да подреди в заявлението до 10 училища. При успешна регистрация той получава генериран от електронната система входящ/регистрационен номер.

На място в Община Варна, гише 13, заявления се подават само за деца, които нямат адресна регистрация във Варна, нямат ЕГН, защото са граждани на друга държава, когато електронната система за прием не открие данни за детето или адресната му регистрация е направена след 10-ти май тази година.

Класирането ще бъде обявено до 17 часа на 11-ти юни, а записването ще се извършва в периода от 12-ти до 16-ти юни в училището, в което е прието детето. Тъй като на 15-ти юни се провежда национално външно оценяване за VII клас, записването на този ден ще става след 15:30 часа.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата разследва ученичките, пребили момиче в Южния парк
Прокуратурата разследва ученичките, пребили момиче в Южния парк
Пеещите фонтани в Пловдив отново работят
Пеещите фонтани в Пловдив отново работят