НОВИНИ

Ема Радукану и Анжелик Кербер тръгнаха успешно в Лондон

Ема Радукану
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
10:02, 28.06.2022
Чете се за: 03:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Ема Радукану зарадва домашната публика в Лондон, след като спечели откриващия си мач на Откритото първенство на Великобритания по тенис, надигравайки Алисън Ван Ойтванк от Белгия с 6-4, 6-4 за около един час и 40 минути игра.

Срещата бе трудна за представителката на домакините, но с подкрепата от трибуните тя успя да преодолее 46-та в световната ранглиста.

Двубоят започна с два гейма, в които и двете имаха по няколко точки за пробив, продължили цели 17 минути. Неизбежното се случи в седмия гейм, в който десетата в схемата реализира пробив. Ван Ойтванк реагира с рибрейк, но нов пробив за Радукану и успешен сервис гейм, в който трябваше да отразява две точки за връщане и на този брейк, доведе до успешна развръзка за шампионката от Ю Ес Оупън. Във втората част Радукану се оказа в ролята на изоставаща при 1-3, но бързо върна пробива. В деветия гейм тя нанесе своя удар, след което материализира втория си мачбол за победата.

Британката завърши с 13 уинъра и 18 непредизвикани грешки, но спаси 5/7 възможности за пробив пред белгийката. За Радукану предстои сериозен тест във втори кръг в лицето на французойката Каролин Гарсия, която надви Бианка Андрееску в три сета за титлата в Бад Хомбург.

Напред продължи и шампионката от 2018 Анжелик Кербер, която надигра Кристина Младенович от Франция с 6-0, 7-5 за малко над час игра.

Първият сет между двете продължи едва 17 минути и германката върза „геврек“ на специалистката на двойки. Втората част бе далеч по-оспорвана, въпреки че Кербер удължи серията си на осем поредни гейма в началото на сета. Младенович този път върна брейка и се държеше равностойно до 11-ия гейм, в който инкасира нов пробив, след който нямаше връщане назад за нея в мача. Кербер спечели 70% от точките на първи сервис, спаси три от четирите възможности за пробив пред французойката и завърши със 17 уинъра и 12 непредизвикани грешки.

В спор за място в трети кръг тя ще играе с Магда Линет, която се справи с квалификантката Фернанда Контрерас Гомес от Мексико.

Сериозна изненада се получи в двубоя на финалистката на Аустрелиън Оупън Даниел Колинс. Седмата в схемата допусна обрат срещу чехкинята Мари Бужкова. Бужкова ще играе в следващия кръг с Ан Ли от САЩ. Словенката Кая Юван пък изненада 23-та поставена Беатрис Хадад Мая също в три сета и ще се изправи срещу унгарката Далма Галфи. За втори кръг се класираха още Елизе Мертенс, Диан Пари, Сорана Кърстя, Елизабета Кочарето, Маи Хонтама, Пана Удварди и Ирина Бегу. Двубоите между Белинда Бенчич – Цян Уан, Астра Шарма – Татяна Мария и Тамара Корпач – Хедър Уотсън са при резултат 1-1 сета и ще се доиграят във вторник.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Демократична България" при президента: Важно е да се състави кабинет с първия мандат
"Демократична България" при президента: Важно е да се състави кабинет с първия мандат
Арда Кърджали привлече бразилец
Арда Кърджали привлече бразилец