НОВИНИ

Емил Костадинов: Едва ли ще има извънреден конгрес

емил костадинов извънреден конгрес
bnt avatar logo
от БНТ
19:34, 03.06.2021
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Емил Костадинов сподели пред БНТ, че според него няма да има извънреден конгрес за избор на ново ръководство на централата.

Той коментира, че винаги е имало атаки към БФС и Борислав Михайлов, който беше възстановен на поста президент с решение на Софийския градски съд.

„Сега е по-спокойно в централата, отново Борислав Михайлов е нашият президент, затова работим под пълна пара. Нямам представа дали ще има писмо от УЕФА и ФИФА, трябва да питате г-н Попов, но и да има такова, то ще дойде скоро. Най-важното е да се работи в правилната посока, но всеки трябва да работи както трябва“, сподели Емил Костадинов.

„Винаги е имало атаки към БФС, но в крайна сметка да управляваш и да ръководиш футболния съюз не е лесно. Имаме над 500 отбора, от които всеки иска нещо, много е трудно, но трябва да има баланс, да работим с всички“, добави още ръководителят в родната централа.

„Всеки има право да се кандидатира, а защо не и Димитър Бербатов. Има редовен конгрес, мисля, че в края на февруари. Според мен няма да има преди това Извънреден конгрес. Всичко зависи кой ще се кандидатира за следващия конгрес, кой какви платформи ще предложи, и нека по-добрият да победи. Не знам дали Борислав Михайлов ще се кандидатира, трябва да попитате него“, каза още той пред БНТ.

Емил Костадинов коментира и представянето на мъжкия национален отбор в първата контрола срещу Словакия (1:1): „Видях една добра игра, резултатът няма да го коментираме, но имаше много добри моменти. Мисля, че сме в правилната посока. Най-трудното е да се направи такава сплав между опитни и млади играчи, на този етап вървим добре. Ако имахме някакъв страх, щяхме да изберем други противници, а не участници на европейско. Това е бъдещето на този отбор, да играем с отбори от световна класа, за да покажем качества.“

Автор: Илиян Енев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В няколко монтански села искат вода без арсен
В няколко монтански села искат вода без арсен
Анализът на ЦИК: Как ще се справим с машинното гласуване?
Анализът на ЦИК: Как ще се справим с машинното гласуване?