НОВИНИ

Етър започна подготовка, освободи юношата си Калоян Митев

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
13:22, 09.01.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Етър се разделя с 19-годишния Калоян Митев, който по-рядко намираше място в основния състав.
Слушай новината

Първата си седмица от предсезонната подготовка завършиха футболистите на "Етър". Първите два дни бяха предназначени за медицински прегледи и тестове, които бяха успешни за всички, оповестиха от клуба.

Отборът ще изиграе първата си контрола срещу "Янтра" на 14 януари. Мачът ще бъде на стадион „Христо Ботев“ в Габрово. Четири дни по-късно на 18 януари е втората проверка, в която „виолетовите“ ще срещнат третодивизионния „Сливен“, воден от бившия етърец Иван Стоянов. До края на подготовката си търновци ще изиграят още няколко контроли, като засега е ясно, че ще направят проверки срещу Черно море, Спартак (Плевен) и Литекс.

Междувременно стана ясно, че Етър се разделя с 19-годишния Калоян Митев, който по-рядко намираше място в основния състав. „Разделихме се с него, като му предложихме да премине в „Академик“ (Свищов), където ще има възможност да играе редовно и да наблюдаваме развитието му. В крайна сметка той сам ще вземе решение за бъдещето си“, съобщиха от ръководството на клуба. Митев е юноша на Етър и бе основен футболист на дублиращия отбор, впоследствие бе част и от представителния тим. Играе на позицията ляв бек.

Самият Калоян Митев обяви, че има няколко варианта за тимове от Трета лига, но желанието му е да продължи с професионалния футбол.

Вторият отбор на „Етър“ започва подготовка днес с нов треньорски екип. През зимната пауза начело на тима застана директорът на школата Стефан Ангелов, на който играещ помощник-треньор ще бъде Иван Петков.

Дублиращият отбор на „виолетовите“ ще тренира основно на изкуствения терен „Трифон Иванов“, където ще играе и контролните си мачове. Първият е на 28 януари от 11.00 часа с „Лудогорец 3“. На 1 февруари „виолетовите“ ще посрещнат от 18.30 ч. състава на „Янтра“ (П. Тръмбеш), а на 4-и – „Павликени“. На 11 февруари етръци срещат от 15.00 ч. „Севлиево“, на 12-и – „Черноломец“ (Попово), а на 18-и „Белица“ (Килифарево).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възрастна жена от Търговище е дала 9000 евро при телефонна измама
Възрастна жена от Търговище е дала 9000 евро при телефонна измама
Давид Гофен постигна първа победа за сезона на турнира в Оукланд
Давид Гофен постигна първа победа за сезона на турнира в Оукланд