НОВИНИ

Еврокомисарят Мария Габриел ще е патрон на Европейското по таекуондо в София

bnt avatar logo
от Калоян Николов
13:27, 13.03.2021
Чете се за: 01:00 мин.
Бойни спортове
еврокомисарят мария габриел патрон европейското таекуондо софия

Европейският комисар с ресор иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж - Мария Габриел, ще бъде специален гост и патрон на предстоящото Европейско първенство по таекуондо за мъже и жени.

През април, за първи път България ще домакинства престижната надпревара в която ще участват най-титулуваните атлети в олимпийския боен спорт.

Предвид важността на първенството, г-жа Габриел е приела поканата и в лично качество предстои да открие едно от най-важните европейски спортни събития преди Олимпийските игри в Токио.

Новината идва след среща между Българският еврокомисар и Слави Бинев в качеството му на Член на Борда на Директорите на "KUKKIWON", президент на БФТ, президент на Европейската Професионална Таекуондо Федерация и вицепрезидент на Световната, и вицепрезидент на "Taekwondo Europe".

По време на разговора присъстваха и инж. Васил Червенков-независим оценител и рецензент към ЕК, старши съветник на Областния управител на Област Варна и д-р Александър Минев- Генерален секретар на Българска Таекуондо Федерация.

Основна тема на срещата е възможността за задълбочено съдействие на Европейските институции за ефективно развитие на спорта, а първата набелязана стъпка е подписването на двустранен Меморандум за сътрудничество между Европейската Комисия и Световната таекуондо централа "KUKKIWON" в чието ръководство е бившият представител на ЕП – Слави Бинев.

Като последващи действия за реализиране на общите цели за напредък в спорта Европейският комисар г-жа Мария Габриел и г-н Слави Бинев набелязаха посещението на Президента на "KUKKIWON" Донг Суп Лий, председателя на Борда на директорите Кап Кил Джон и президента на Световната Професионална Федерация Сънг Хо Банг в Европейските институции.

Идеята е в качеството си на ръководители на Световната Таекуондо Централа и бивши представители на корейския парламент те да проведат срещи на високо ниво, а демонстративният отбор на KUKKIWON да представи в сърцето на ЕС най-невероятното бойно шоу в света и предимствата на спорта и в частност – Таекунодо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево време до края на деня
Слънчево време до края на деня
НБА - резултати
НБА - резултати