НОВИНИ

Фабио Гросо: За мен е наистина нещо голямо да съм треньор на Лион

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:11, 18.09.2023
Чете се за: 04:15 мин.
Спорт
фабио гросо мен наистина нещо голямо съм треньор лион
Слушай новината

Фабио Гросо беше официално представен като новия наставник на френския Олимпик Лион, като той заменя на поста Лоран Блан след лошия старт на тима през настоящия сезон в Лига 1.

Италианският специалист обеща да работи здраво, за да оправдае гласуваното му доверие и сподели, че пази невероятни спомени в себе си от времената, в които той беше футболист на "хлапетата" в рамките на два сезона - 2007/08 и 2008/09.

"В момента, когато получих обаждането, разбрах, че това е нещо голямо. Това беше първият ми избор. Искам да използвам случая и да благодаря на всички, които бяха с мен през последните две години и половина. Благодаря на президента и спортния директор на Фрозиноне. Това е нещо голямо. Ще работя много, за да оправдая доверието", заяви Гросо.

"Намерих тук чудесна обстановка. Градът ми остави невероятен спомен - бях тук като футболист преди 16 години. Времето минава, сменяме професията си, правим други неща. Но е нещо наистина голямо да съм треньор на този отбор. Имал съм възможност да видя какъв дух има на този стадион. Трябва да дадем всичко за този отбор. И не трябва само да го казваме, трябва да го усещаме. Ще се опитаме да се върнем там, където клубът заслужава да бъде", каза още световният шампион с Италия от Мондиал 2006.

Наставникът, който изведе Фрозиноне до промоция за Серия "А" през миналата кампания, сподели още, че на първо време най-важното за него е да предаде своята решителност на футболистите на Лион, допълвайки, че доверието не се печели за ден.

"Спрях да играя преди няколко години, направих една година пауза преди десет години. Нещата, които чувстваш, са тези, които правят разликата. Усетих нещо у мен. Знам това, което искам, къде искам да стигна. Винаги съм търсил хора, които искат да напредват. Няма възраст за желанието да се развиваш. Най-важното е играчите да вярват в нещо, но е трудно да ги накараш да повярват. Гледах мача с Льо Авър. Можем да говорим за система 4-3-3 или 4-2-3-1, но за мен важното е да погледна играчите право в очите и да им предам моята решителност, моята страст за работата. За да бъдем на ниво, трябва да сме смели и решителни. Ще говорим с играчите. Започваме работа днес. Доверие не се печели за ден, пътят няма да е лесен, но трудните неща са хубави в края", вярва бившият бранител.

"Не е било приоритет за мен да работя във Франция. Но аз чаках, мечтаех за нещо подобно. Преговарях с Марсилия, те направиха своя избор. Пожелах им късмет. Поемал съм големи рискове в миналото. Като влизам някъде, го правя с високо вдигната глава. Ще направя същото тук. Доволен съм да се върна във френския футбол. Тук прекарах две хубави години. Можеш да бъдеш освиркан или аплодиран, но най-важното е уважението", завърши Фабио Гросо.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Миньори и енергетици излизат на протест утре в София, затварят ключови участъци
Миньори и енергетици излизат на протест утре в София, затварят ключови участъци
Миньор и националките при девойките спечелиха 3х3 турнира в София
Миньор и националките при девойките спечелиха 3х3 турнира в София