НОВИНИ

Фаворитките с приемлив жребий на Уимбълдън

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:37, 25.06.2021
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
фаворитките приемлив жребий уимбълдън
Слушай новината

Претендентките за титлата на най-стария тенис турнир Уимбълдън научиха имената на първите си съпернички за тазгодишното издание на надпреварата на свещената трева.

Световната №1 Ашли Барти ще открие кампанията си с мач срещу испанската ветеранка Карла Суарес Наваро. За Наваро това е последно участие в кариерата и на Уимбълдън и със сигурност няма да се даде лесно на австралийката, която има за цел да запази лидерската си позция в подреждането и след края на турнира.

Ако Барти прескочи първото стъпало, я очаква мач срещу Ана Блинкова или Тимеа Бабош, а в третия кръг дебнат бившата №9 Коко Вандевег, както и Йохана Конта.

Арина Сабаленка, която има шанс да оглави ранглистата на WTA след края на надпреварата пък започва срещу квалификантка. Белорускинята може да стане №1, ако вдигне титлата и Барти отпадне преди 1/2 финалите.

До момента в кариерата си обаче, родената в Минск тенисистка има само една победа на свещената трева, която датира от 2017 година. В същото време тя никога не е достигала до 1/4 финал в турнир от Шлема.

Третата поставена Елина Свитолина ще играе на старта срещу Алисон Ван Уйтвайк от Белгия, а №4 София Кенин започва срещу квалификантка. Ига Швьонтек, №7 в схемата, ще срещне Су-Вей Сие.

Серина Уилямс пък започва поредния си поход към изравняването на рекорда на Маргарет Корт за титли от Шлема срещу Аляксандра Саснович от Беларус.

Двукратната шампионка в турнира Петра Квитова пък изглежда с най-тежката задача от фаворитките, тъй като в първия кръг я очаква сблъсък срещу шампионката от US Open 2017 Слоун Стивънс.

Шампионката на Уимбълдън от 2017 година Гарбине Мугуруса пък започва в Лондон срещу французойката Фиона Феро.

Барбора Крейчикова, която наското триумфира на Ролан Гарос, ще играе в първия си мач срещу Клара Таусон от Дания.

В последния момент от участие се оттегли действащата носителка на трофея от Уимбълдън - Симона Халеп. Румънката оваканти титлата си заради контузията в прасеца, която я спря и за Ролан Гарос.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Алваро Мората: Заплашиха със смърт мен и семейството ми
Алваро Мората: Заплашиха със смърт мен и семейството ми
Удостоверени са машините за гласуване на частичните местни избори в неделя
Удостоверени са машините за гласуване на частичните местни избори в неделя