НОВИНИ

Федерер изкара над 3 часа и половина на корта, но е на 1/8 финал в Париж

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:16, 06.06.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
федерер изкара часа половина корта финал париж
Слушай новината

20-кратният носител на титли от Големия шлем Роджър Федерер се класира за 1/8 финалите на Ролан Гарос 2021 след измъчен успех в четири сета срещу Доминик Кьопфер.

С тази победа Маестрото записа и поредния си рекорд, като за 68-ми път се класира за втората седмица на турнир от Шлема.

Двубоят бе дебютен за Федерер във вечерната сесия на Откритото първенство на Франция и продължи 3 часа и 39 минути, тъй като почти всеки един сет бе решен след тайбрек.

Първата част отиде в сметката на швейцареца след 7-5 точки в дългия гейм. 27-годишният германец обаче изравни, след като измъкна втория тайбрек след 7-3 точки.

Третия сет двамата си размениха по един пробив и отново се стигна до 6:6 гейма. Тук опитът на Федерер обаче си каза думата и след 7-4 точки той се доближи само на сет от победата.

Четвъртата част до голяма степен бе на път на повтори третата, след като двамата тенисисти отново взеха по веднъж подаването на съперника си. В 11-ия гейм обаче ръката на Доминик трепна и Федерер получи златна възможност да сложи точка на спора на свое подаване. Маестрото не сгреши и така за 15 път се класира за 1/8 финалите на Ролан Гарос.

Следващото препятствие пред шампиона от 2009 година се очертава да бъде още по-сложно, тъй като той ще трябва да играе срещу №8 в схемата Матео Беретини, който нямаше проблем срещу една от изненадите на турнира до сега Сун-ву Куон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Беларус готви ответни мерки на санкциите на ЕС
Беларус готви ответни мерки на санкциите на ЕС
Кубрат Пулев влиза в политиката, но не потвърди, че ще се кандидатира за президент
Кубрат Пулев влиза в политиката, но не потвърди, че ще се кандидатира за президент