НОВИНИ

Ферарио Спасов: Искаме да бъдем фактор през новия сезон

bnt avatar logo
от Калоян Николов , Източник: БГНЕС
14:06, 07.08.2020
Чете се за: 01:03 мин.
Български футбол
ферарио спасов искаме бъдем фактор новия сезон

Искаме да бъдем фактор през новия сезон.

Това заяви на днешната си пресконференция старши треньорът на Ботев Пловдив Ферарио Спасов.

„Канарчетата“ стартират новата кампания с градско дерби срещу Локомотив на базата в Коматево тази неделя, 9 август, от 18:45 часа.

„Моите очаквания са припокриват с тези на играчите. Ние сме абсолютно непредвидим отбор. В Локомотив Пловдив не знаят какви са нашите възможности. Бяха ни предоставени много добри условия за подготовка. През миналия сезон страдахме, защото имахме ограничен кръг от играчи. Благодарение на собственика г-н Самуилов ни се предостави възможност да направим селекция. Привлякохме много качествени играчи. Останаха също много добри футболисти в отбора. Получи се една приемственост. Времето наистина е много малко. Имахме една контрола срещу Етър и една двустранна игра срещу U19”, започна той.

„Нивото и качеството, отношението на момчетата ми дават пълно основание да си мисля, че ние сме готови за старта на първенството и сме готови да излезем и да победим в неделя. Новите футболисти вие достатъчно добре информирахте футболната общественост от къде идват и какви възможности имат. Не съм човек, който предварително да афишира възможностите на един или друг футболист. Искам тези, които излязат в неделя да играят по един добър начин и да постигнем победата в градското дерби. Аз съм доволен от абсолютно всички в подготвителния период, в отношението и настройката им за този мач. Най-важното е това настроение да го имаме и след края на мача. Това ще е тяхната реална оценка“.

„Те са напълно запознати с това, което ни предстои. Нашият отбор има доста добър футболен потенциал. Локомотив Пловдив е много добре обигран отбор. Ние трябва да сме на много високо ниво в агресията, мотивацията и искането да бъдем по-добри от тях. Чисто футболно по нищо не отстъпваме на тях. Нагласата ни е да бъдем фактор“, завърши Спасов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дербитата Байерн - Шалке и Борусия (Д) - Борусия (М) откриват Бундеслигата
Дербитата Байерн - Шалке и Борусия (Д) - Борусия (М) откриват Бундеслигата
Български лекарски съюз: Опасността не е отминала, спазвайте мерките
Български лекарски съюз: Опасността не е отминала, спазвайте мерките