НОВИНИ

ФИФА помилва Трипиър

bnt avatar logo
от Калоян Николов
13:57, 03.01.2021
Чете се за: 00:36 мин.
Европейски футбол

Международната футболна федерация (ФИФА) временно преустановява дисквалификацията на английския защитник на испанския Атлетико (Мадрид) Киърън Трипиър, която му беше наложена от Футболната асоциация на Англия (ФА), съобщава "The Athletic".

30-годишният футболист беше наказан със спиране на правата за 10 седмици заради нарушаване на правилата за залагане на спортни събития.

Трипиър, който премина от английския Тотнъм в Атлетико през 2019 година, е глобен със 70 хиляди лири от Футболната асоциация заради предварително предоставена поверителна информация на други лица. Атлетико възнамерява да обжалва дисквалификация на играча.

ФИФА е изпратила писмо до Атлетико, в което уведомява за временно преустановяване на дисквалификацията на Трипиър. Мадридският клуб може да обжалва решението и пред Спортния арбитражен съд в Лозана.

Футболистът ще може да участва в предстоящия мач на тима от турнира за Купата на Испания на 6 януари срещу Корнея.

Десният краен защитник е носил екипа на Бърнли, Барнзли и Манчестър Сити по време на своята кариера. Киърън Трипиър има 25 мача и 1 гол за националния отбор на Англия, за който дебютира през 2017 година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Израел планира 2 милиона ваксинации до края на януари
Израел планира 2 милиона ваксинации до края на януари
Гуардиола се е отказал от идеята за ранно пенсиониране
Гуардиола се е отказал от идеята за ранно пенсиониране