НОВИНИ

Финалът за Купата на България пред повече от 20 хиляди зрители

Национален стадион
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:14, 18.05.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Футбол
Слушай новината

Финалът за Купата на България между ЦСКА и Арда Кърджали ще се проведе пред повече от 20 000 зрители. Капацитетът на Националния стадион „Васил Левски“ ще бъде увеличен на 50%.

Промяната в мерките стана възможна след среща на представители на ЦСКА със служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров.

„Срещата беше много кратка, ползотворна, с чудесен резултат. По общо виждане на всички се взе решение да бъде отворен капацитетът на стадиона с 50 процента от възможностите. Искам да благодаря на всички за този жест, надявам се, че няма да разочароваме за доверието“, заяви изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков.

Наредбата на здравните власти до този момент позволяваше само 4 000 привърженици - по 1000 на сектор. Това означаваше само по 2000 фенове на двата клуба, достигнали до финала.

ЦСКА и Арда ще излязат в битката за трофея на 19 май, сряда, от 19.30 часа на Националния стадион "Васил Левски".

„Ние ще контактуваме много бързо с ПФЛ, така че билетите да бъдат бързо отпечатани и пуснати в продажба. Ние искахме и по-рано да се проведе тази среща, но това не зависеше от нас. Билетите ще бъдат продавани най-вероятно на касите на Националния стадион „Васил Левски“, добави още Пламен Марков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Облекчава или затруднява новата система за ваксиниране?
Облекчава или затруднява новата система за ваксиниране?
Бостън изравни серията срещу Вашингтон в НХЛ
Бостън изравни серията срещу Вашингтон в НХЛ